Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜαρία Μανούκα: «Άλλο θέλω να είμαι Δήμαρχος και άλλο μπορώ…»

Μαρία Μανούκα: «Άλλο θέλω να είμαι Δήμαρχος και άλλο μπορώ…»

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» και υποψήφια δήμαρχος, Μαρία Μανούκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη ζωή υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο “θέλω” και το “μπορώ”. Το ίδιο ισχύει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι άλλο πράγμα το θέλω να είμαι Δήμαρχος και άλλο το μπορώ να είμαι Δήμαρχος.

Το κριτήριο που καθορίζει την ουσιαστική και ταυτόχρονα ποιοτική διαφορά ανάμεσα στα δυο ρήματα είναι αυτά να… διασταυρώνονται, ώστε η ελπίδα και η επιθυμία να μετουσιώνονται σε πράξεις και άρα σε παραγόμενο αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια δεν αρκεί μόνο να θέλεις αλλά και να μπορείς. Και αυτό σημαίνει να διαθέτεις ευδιάκριτα χαρακτηριστικά όπως χρόνο, πόρους, γνώσεις, αντίληψη και διαχειριστική ικανότητα. Στοιχεία τα οποία, δυστυχώς, απουσιάζουν από τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου την τελευταία τετραετία.

Τη στιγμή, για παράδειγμα, που ο γειτονικός δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης εντάσσει στο Ταμείο Ανάκαμψης την κατασκευή μεγάλου και ενεργειακά αυτόνομου – βιοκλιματικού κολυμβητικού συγκροτήματος στο πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος», το οποίο θα είναι το μοναδικό πλήρες και λειτουργικό κολυμβητικό συγκρότημα της πόλης στο οποίο θα μπορούν να διεξαχθούν διεθνείς αγώνες, καθώς επίσης και εκτεταμένες αστικές αναπλάσεις συνολικού προϋπολογισμού 34.000.000 ευρώ, ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου αδυνατεί να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να αλλάξει τη μοίρα του, αφού δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση χρηματοδότησης έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Γι’ αυτό, επισημαίνω για ακόμη μια φορά ότι είναι άλλο πράγμα το “θέλω” να είμαι Δήμαρχος και άλλο το “μπορώ” να κάνω καλύτερη τη ζωή των συνδημοτών μου με τις καταλυτικές ιδέες που φέρνω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις πολιτικές που εφαρμόζω. Είναι άλλο πράγμα το να διεκδικώ και να εξασφαλίζω χρηματοδότηση για την υλοποίηση κομβικών έργων και άλλο να παριστάνω τον αναμορφωτή. Όπως είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να πιστεύει ότι έχει ήσυχη τη συνείδηση του και άλλο να την έχει στην πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, οι… φιλοσοφίες είναι ωραίες για να τις συμπεριλαμβάνει κανείς στις δημόσιες τοποθετήσεις του, αρκεί φυσικά να κατανοεί το βαθύτερο νόημά τους. Όμως αυτό που δεν πρέπει κανείς να ξεχνά είναι ότι η δράση δηλώνει τις προτεραιότητες. Και επειδή η αλήθεια ποτέ δεν βλάπτει έναν σκοπό που είναι δίκαιος, αναζητώ τις δράσεις της διοίκησης του κυρίου Μανδαλιανού την τελευταία τετραετία αλλά δεν βρίσκω ποιες ήταν οι προτεραιότητές του.

Σε ό,τι αφορά το δικό μας συνδυασμό έχουμε σαφείς προτεραιότητες. Δεσμευόμαστε να φέρουμε την πρόοδο, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και να γίνουμε η δημοτική αρχή που δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια. Μια δημοτική αρχή για όλους!

ΥΓ: Από τη σοβαροφάνεια στη σοβαρότητα μια τετραετία δρόμος…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ