Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓια τα κοιμητήρια του Ευόσμου δεν ίσχυε η οδηγία SEVESO;

Για τα κοιμητήρια του Ευόσμου δεν ίσχυε η οδηγία SEVESO;

Το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, όπως ισχυρίζονταν κάποιοι, λόγω της οδηγίας SEVESO και της απαγόρευσης των συναθροίσεων, γι’ αυτό αφέθηκε να καταστραφεί μια τεράστια αθλητική εγκατάσταση που συμπεριλάμβανε κλειστό γυμναστήριο και που φτιάχτηκε με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού.

Η οδηγία SEVESO τελικά δεν απαγορεύει τίποτα, με βάση επίσημη απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί είναι οδηγία και όχι νόμος. Κακώς δηλαδή το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ αφέθηκε να καταστραφεί.

Όμως είναι απορίας άξιο πώς τότε, όταν διάφοροι επικαλούνταν την οδηγία SEVESO για την απαγόρευση των συναθροίσεων στο Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ, δεν έλεγαν το ίδιο πράγμα για τα Κοιμητήρια του Ευόσμου. Πώς ήταν επικίνδυνο να συγκεντρώνεται κόσμος στο Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ που γειτνιάζει με βιομηχανική εγκατάσταση, αλλά δεν ήταν επικίνδυνο να συγκεντρώνεται κόσμος στα Κοιμητήρια Ευόσμου που γειτνιάζει με την ίδια βιομηχανική εγκατάσταση.

Απορίες που πλέον έχουν μόνο ιστορική αξία, αφού και η οδηγία SEVESO δεν ισχύει και το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ δεν υπάρχει πια. Είναι όμως σημαντικό να θυμόμαστε ώστε να προσέχουν οι αρμόδιοι τι λένε, πώς ψηφίζουν και πώς διαχειρίζονται τη δημοτική και κατ’ επέκταση τη δημόσια περιουσία.

Τα παραπάνω γιατί αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου έρχονται προς ψήφιση ανταλλαγές.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ