Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου έχουμε ζήσει μια εκτός πραγματικότητας αντιμετώπιση της δημοτικής περιουσίας.
Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η διοίκηση του δήμου έψαχνε να βρει αποδείξεις ότι το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια) ανήκει στο δήμο και δεν τις έβρισκε. Τελικά οι αποδείξεις ήταν μπροστά στα μάτια τους και τις γνώριζε πολύς κόσμος. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης αυτών των αποδείξεων, η διοίκηση του δήμου ψήφισε ότι το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο και επιπλέον προσπάθησε να πληρώσει ενοίκιο για το χώρο στην Εκκλησία ως συμβολή στο φιλανθρωπικό της έργο.
Η διοίκηση του δήμου προσπάθησε να πληρώσει ενοίκιο για τα δημοτικά γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις τις αντιπολίτευσης, γιατί ισχυριζόταν πως είχε πετύχει την καλύτερη δυνατή τιμή. Τελικά τα γήπεδα παραχωρήθηκαν στο δήμο δωρεάν.
Προηγούμενη διοίκηση του δήμου άφησε το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου (Αθλητικό Πάρκο ΕΚΟ) να καταστραφεί. Εκείνο το Αθλητικό Κέντρο είχε γίνει με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού. Ο ισχυρισμός για να αφεθεί το Αθλητικό Πάρκο να καταστραφεί ήταν πως λόγω της οδηγίας SEVESO δεν μπορεί να συγκεντρώνεται κόσμος στο συγκεκριμένο σημείο. Τελικά η οδηγία SEVESO, με βάση την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν εμπόδιζε την ύπαρξη του Αθλητικού Πάρκου.
Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα σαν τα παραπάνω, αλλά αυτήν τη στιγμή άλλο είναι το ζήτημα. Επειδή φαίνεται πως σε προεκλογική περίοδο επανέρχεται μια ιστορία ανταλλαγής δημοτικής περιουσίας, αναρωτιέται κανείς εάν και αυτήν τη φορά θα έχουμε μια εκτός πραγματικότητας αντιμετώπιση της δημοτικής περιουσίας. Επειδή μάλιστα κάποιοι ψάχνουν για εκτιμητές, προκειμένου να δούνε πώς θα την αντιμετωπίσουν, γιατί κάνουν πως δεν ξέρουν, ας την αντιμετωπίσουν όπως θα αντιμετώπιζαν την προσωπική τους περιουσία. Είναι ένας σίγουρος και ασφαλής τρόπος για τους συγκεκριμένους προκειμένου να αντιμετωπίσουν σωστά τη δημοτική περιουσία.
Βασίλης Κιμ.