Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι δημοσκοπήσεις για τις εθνικές εκλογές μπούσουλας για τις δημοτικές εκλογές

Οι δημοσκοπήσεις για τις εθνικές εκλογές μπούσουλας για τις δημοτικές εκλογές

Οι δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές αποδείχτηκαν τελικά τραγικές. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι έδιναν διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων στο 6 ή 5 τοις εκατό και τελικά αυτή ήταν στο 20 τοις εκατό.

Προσπαθούν τώρα να μας πούνε οι δημοσκόποι πως ήξεραν τη διαφορά και τα υπόλοιπα στοιχεία αλλά δεν τα έλεγαν γιατί άμα τα έλεγαν θα τους απαντούσαν ότι αυτά τα δείγματα είναι για πέταμα ή γιατί έχουν υποστεί μετατραυματικό σοκ επειδή έπεσαν έξω στο δημοψήφισμα του 2015 ή διάφορα άλλα τέτοια αντιεπιστημονικά και περίεργα. Κι όταν εταιρεία έβγαζε exit poll με μέγιστη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα στο 8%, ήταν και πάλι εξαιτίας του μετατραυματικού σοκ; Πάλι καλά που δεν είναι στο χέρι των δημοσκόπων να μας ενημερώσουν ότι η γη είναι στρογγυλή και γυρίζει γιατί τότε μπορεί, φοβούμενοι την ιερά εξέταση, να μας έλεγαν ότι είναι επίπεδη και δεν γυρίζει.

Οι δημοσκοπήσεις για τις εθνικές εκλογές είναι μπούσουλας για τις δημοσκοπήσεις των δημοτικών εκλογών και για το πόσο πρέπει να ασχολούμαστε μαζί τους. Δήμαρχο θα βγάλει η κάλπη και όχι οι δημοσκοπήσεις και αυτό πρέπει να το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ