Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘΕΠΑΝ: Κ. Αντιδήμαρχε, άσπρη πέτρα ξέξασπρη ή συγκαλυμμένη;

ΘΕΠΑΝ: Κ. Αντιδήμαρχε, άσπρη πέτρα ξέξασπρη ή συγκαλυμμένη;

Τελείωσαν οι βουλευτικές εκλογές, με τα αποτελέσματα που γνωρίζουμε όλοι, με πολλές εκπλήξεις, τόσο για τη διαφορά του πρώτου κόμματος με το δεύτερο, όσο και με τα επιμέρους ποσοστά των κομμάτων, που  χρειάζεται πολύ ανάλυση, για να βγουν τα συμπεράσματα που απαιτούνται.

Ας πάμε στα δικά μας θέματα, γιατί τις τελευταίες ημέρες των εκλογών, δεν ήθελα να θέσω κάποιες σκέψεις και να μονοπωλήσει η καθημερινότητα του δήμου. Τώρα, όμως, μπορεί να ανοίξει πάλι η διαδικασία.

Αφού δημιουργήθηκε προεκλογική αφίσα από υποψήφιο πρόσωπο για τη δημαρχεία, η πορεία των χιλιάδων προσφύγων, την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δημιουργήθηκαν πολλές αντιδράσεις, που προφανώς και η πρωταγωνίστρια της συγκεκριμένης κίνησης κατάλαβε το τεράστιο λάθος της και θα το έχει μετανιώσει.

Μέσα στις δηλώσεις και τα σχόλια που έκριναν τη συγκεκριμένη κίνηση, ήταν και του κ. Αντιδημάρχου Οικονομικών, που καλώς και τοποθετήθηκε, αφού το έκρινε σκόπιμο. Η κάθε ξεκάθαρη και ουσιαστική τοποθέτηση έχει την αξία της.

Η δική μου απορία και αφορά τον κ. Αντιδήμαρχο Οικονομικών, είναι η εξής

Έκρινε σκόπιμο να τοποθετηθεί για ένα τεράστιο λάθος αντίπαλης παράταξης και ορθώς το έπραξε, γιατί δεν πρέπει να «εκμεταλλεύεται» ο κάθε ένας το οτιδήποτε. Από την άλλη, όμως, δεν κρίνει σκόπιμο να τοποθετηθεί για το θέμα του ΘΕΠΑΝ, πού εμπίπτει των αρμοδιοτήτων του και που έχουν αναφερθεί δεκάδες ερωτήματα από τη Πρωτοβουλία των Κατοίκων Ελευθέριου-Κορδελιού-Ευόσμου και άλλα τόσα που έχουν δημοσιευθεί από την αρθρογραφία της «Αγκίδας», από τα πολλά στοιχεία που χρίζουν διευκρινήσεων και πρέπει να πέσει φως πάνω σε αυτά, γιατί έρχονται οι δημοτικές εκλογές;

Όσο περνάει ο καιρός και δεν υπάρχουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις, από τον ίδιο και όλη τη παράταξη της Δημοτικής Αρχής, ο κάθε ένας δημότης μπορεί να βγάλει συμπέρασμα, πως γίνεται μία προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και των ευθυνών, που υπάρχουν και στον ίδιο (λόγο της θέσης που κατέχει και είναι θέμα αρμοδιότητας του) και στην παράταξη ολόκληρη που χειρίστηκε λανθασμένα το θέμα και στα πρόσωπα του παρελθόντος που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη δημοτική (και όχι μόνο) παράταξη.

Οι ευκαιρίες για απαντήσεις ήταν, συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να είναι πολλές. Θα προτιμούσα, την ευθιξία, την αλήθεια και το φως, για να γνωρίσουν όλοι οι δημότες τι έχει γίνει και πήγε να χαθεί μία τεράστια περιουσία του δήμου και να χαριστεί στην Εκκλησία.

Επειδή, έχει γίνει αναφορά σας και σε τηλεοπτική εκπομπή που ήσασταν καλεσμένος (πριν μερικούς μήνες), πως στη συγκέντρωση του καλοκαιριού δεν σας δόθηκε ο χρόνος να τοποθετηθείτε, δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιος λόγος να μην θέλετε να ανοίξει το θέμα.

Απεναντίας, αντί να διεκδικήσετε χρόνο για να αναφερθείτε στο θέμα, βλέπουμε δηλώσεις σας για το θέμα, που εμπεριέχουν αοριστολογίες, με παροιμίες και ζώα, με υπονοούμενα και δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπείτε.

Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να κάνω σκέψεις για το αν υπάρχει κάτι «ένοχο» στη στάση σας και στις ενέργειες σας για το θέμα (με βάση το ιστορικό του θέματος και των απαντήσεων χωρίς νόημα), αν θέλετε να «καλύψετε» άλλους που συνεργάζεστε ή και τα δύο μαζί. Θα κάνω σκέψη, πως δεν είχατε ετοιμάσει επαρκώς τα στοιχεία και τώρα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες των πολύ σημαντικών απαντήσεων – τοποθετήσεων σας.

Τα ερωτήματα υπάρχουν στην αρχειοθήκη της «Αγκίδας» και μπορείτε να ανατρέξετε με την ησυχία σας και να αρχίσει η διαδικασία. Το προτιμότερο θα ήταν βέβαια, ένας ανοικτός διάλογος (πχ ημερίδα), με τοποθετήσεις προσώπων που έχουν να δώσουν στο θέμα μία ευρύτητα, μία συνέχεια και μία προοπτική. Η οργάνωση του εγχειρήματος, προφανώς δε θα «βαραίνει» εσάς.

Υγ: Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω στο ζήτημα, με τον κ. Αντιδήμαρχο να δεχθεί πως η υπόθεση έχει τεράστια σημασία και πρέπει να λάμψει, κάτι που είναι απαραίτητο για να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Τα υπονοούμενα δεν δίνουν απαντήσεις, ούτε το ότι έχει δρομολογηθεί η αγωγή του Νομικού Τμήματος του Κράτους, είναι ικανό ως επιχείρημα για να υπάρξει σιωπή. Ούτε σκοτάδι, ούτε σιωπή. Όλα στο φως!

Τσιότσος Αθανάσιος

Κ. Αμανατιάδης: Η εκκλησία δεν είναι εύκολος αντίδικος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ