Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕ όχι η Γενοκτονία των Ποντίων προεκλογική αφίσα της Μαρίας Μανούκα

Ε όχι η Γενοκτονία των Ποντίων προεκλογική αφίσα της Μαρίας Μανούκα

Τρίβεις τα μάτια σου. Δεν θέλεις να το πιστέψεις, αλλά είναι αλήθεια. Το μήνυμα της υποψηφίας δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Μαρίας Μανούκα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου συνοδεύεται από την αφίσα της Γενοκτονίας με το λογότυπο της παράταξης της κυρίας Μανούκα.

Η φωτογραφία της πορείας των χιλιάδων Ποντίων προσφύγων, που άφηναν κατατρεγμένοι τις αρχέγονες εστίες τους, διανθισμένη με το λογότυπο τής παράταξης της Μαρίας Μανούκα. Δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις με αυτό που βλέπεις. Δεν ξέρεις πώς να το χαρακτηρίσεις.

Να το πεις ιεροσυλία; Να το πεις καπηλεία; Δεν ξέρεις πώς να το πεις γιατί μάλλον είναι αδύνατον να βρεις την κατάλληλη λέξη. Πάλι καλά που στην αφίσα οι ξεριζωμένοι Πόντιοι δεν κρατούν και φακελάκια με το ψηφοδέλτιο της κυρίας Μανούκα.

Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ποιος σκέφτηκε να δημιουργήσει μια τέτοια αφίσα. Για όποιον τη σχεδίασε είναι ένα απλό προεκλογικό τέχνασμα που απευθύνεται στους Πόντιους, χωρίς όμως να αντιλαμβάνεται πως αυτό φαίνεται πολύ άσχημα σε όσους μεγάλωσαν με τις λέξεις «ξεριζωμός» και «πατρίδα» και ακόμη μερικές φορές μπερδεύονται και αναφέρονται στον Πόντο με τη λέξη «πατρίδα».

Ουρανία Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ