Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα καλώδια των πυλώνων θα «κρυφτούν» ή οι αρμόδιοι θα στρουθοκαμηλίσουν;

Τα καλώδια των πυλώνων θα «κρυφτούν» ή οι αρμόδιοι θα στρουθοκαμηλίσουν;

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, που έγινε στις  28 Δεκεμβρίου 2022, γίναμε μάρτυρες σε μία δήλωση του κ. Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, σχετικά με την αφαίρεση των πυλώνων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης που υπάρχουν στο δήμο και επιβαρύνουν την υγεία των πολιτών.

Το πρόβλημα αυτό, είναι από τα σημαντικότερα που υπάρχουν στο δήμο και πρέπει να βρεθεί λύση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το δυσάρεστο βέβαια είναι, πως περνούν τα καλώδια μπροστά από τα σχολεία, και οι τυχόν επιπτώσεις που θα προκληθούν στα παιδιά μας, μελλοντικά, θα είναι δυσάρεστες.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντιδήμαρχος, ενημέρωσε πως πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, του Υπουργείου Ενέργειας και του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, για να συζητηθούν έργα υπογειοποίησης των καλωδίων, που είναι «ευχής έργο» να ολοκληρωθεί και όποια Διοίκηση το πετύχει, θα είναι μεγάλο επίτευγμα, γιατί η υγεία των παιδιών και των πολιτών είναι το άλφα και το ωμέγα ως προτεραιότητα.

Με βάση αυτά που ανέφερε ο κ. Αντιδήμαρχος, τη συνάντηση την προκάλεσε το Υπουργείο Ενέργειας. Για την οικονομία του χρόνου, ας υποθέσουμε πως το Υπουργείο έχει αγαθές προθέσεις και δεν δημιουργήθηκε η συνάντηση επειδή πλησιάζουν οι εκλογές. Αυτό που προέκυψε είναι πως απαιτείται η υπογραφή μνημονίου μεταξύ των συγκριμένων φορέων. Επίσης, στη συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου, ο κ. Αντιδήμαρχος, είχε αναφέρει πως αν ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα πληρώσει το 10% του κόστους, θα φύγουν άμεσα οι πυλώνες την επόμενη διετία – τριετία.

Ο κ. Αντιδήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου, ως οφείλουν, μπορούν να μας απαντήσουν προς ενημέρωση μας

Ποιες οι εξελίξεις του θέματος, από το Δεκέμβριο, που αναφέρθηκε επίσημα η συνάντηση, στο δημοτικό συμβούλιο;

Προχώρησε – έστω και λίγο – το θέμα, προς το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε όλοι οι πολίτες;

Έχει υπάρξει πίεση από την ημέρα της συνάντησης μέχρι σήμερα, προς τους συγκεκριμένους φορείς που πρέπει να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Αν υπήρξαν πιέσεις, μπορούν να δημοσιευτούν, προς γνώση μας, αλλά και για να έχουμε μία συνολική εικόνα, για το «που κολλάει» το θέμα;

Πότε θεωρεί η Δημοτική Αρχή, πως μπορεί να υπάρξει εξέλιξη, με το θετικό αντίκτυπο;

Οι όποιες εξελίξεις, θα πραγματοποιηθούν από την επόμενη Διοίκηση; Προφανώς, δεν αναφέρουμε την ολοκλήρωση, αλλά την υπογραφή των μνημονίων μεταξύ των φορέων.

Το κόστος που θα επωμιστεί ο Δήμος, θα είναι από ίδια κεφάλαια, από ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα ή από δανεισμό;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που προκύπτουν αβίαστα και πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις, για να μάθει ο κόσμος του Δήμου, το τι μέλλει γενέσθαι επί του θέματος.

Είναι τεράστιο ζήτημα οι πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος ως προς την υγεία των πολιτών, τη στιγμή που αυτές περνούν από κατοικημένη περιοχή και από σχολεία. Ελπίζουμε στην υπογειοποίηση των καλωδίων για το καλό όλων μας. Δεν θέλουμε να κρυφτούν αυτοί που μας «υπηρετούν» από τη θέση τους για αυτό το θέμα, σαν στρουθοκάμηλοι, για να μη φανεί η ενδεχόμενη ολιγωρία τους.

Υγ: Η στρουθοκάμηλος κρύβει το κεφάλι της μέσα στην άμμο, όταν νιώθει απειλή, πιστεύοντας ότι έχει κρυφτεί. Προφανώς η αναφορά της στρουθοκάμηλου στο άρθρο, έχει μεταφορική χροιά, γιατί

πρώτον δεν μπορεί τίποτα να κρυφτεί όσο υπάρχουν ενεργοί πολίτες (βλέπε όπως το συμπαθητικό ζώο, που θεωρεί ότι κρύβεται) και

δεύτερον επειδή και τα καλώδια είναι να «κρυφτούν» κάτω από την άμμο. Στο συγκεκριμένο θέμα ή τα καλώδια θα κρυφτούν ή οι αρμόδιοι.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ