Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Γιάννης Σούλας για όσα δεν έκανε η διοίκηση Μανδαλιανού και όσα...

Ο Γιάννης Σούλας για όσα δεν έκανε η διοίκηση Μανδαλιανού και όσα έπρεπε να κάνει

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Σούλας στην «Αγκίδα» ρωτήθηκε τι συμβαίνει με τη διοίκηση του δήμου, αφού οι άλλοι δήμοι έχουν και πολλές άλλες υποδομές που δεν έχει ο δήμος μας και κάνουν πράγματα που ο δικός μας δεν τα κάνει και απάντησε τα εξής:

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Θα μιλήσω μόνον για πράγματα που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει αλλά και γι’ αυτά που μπορούν άμεσα να πραγματοποιηθούν. Όλα τα άλλα είτε μικρά είτε μεγάλα και χρονοβόρα θα αποτυπωθούν στο πρόγραμμα της παράταξής μας που ήδη καταρτίζεται από την υποψήφια Δήμαρχό μας Μανούκα Μαρία από την οποία κληθήκαμε όλοι οι υποψήφιοι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας.

Τα έργα που παρέδωσαν, ήταν έργα τα οποία είχε αρχίσει η προηγούμενη διοίκηση. Περιμένανε τις παραμονές των εκλογών ακόμα και για να προχωρήσουν στην αντικατάσταση πλακών πεζοδρομίου. Όμως παραβλέποντας την σκοπιμότητα της χρονικής στιγμής, είναι κάτι που έπρεπε να γίνει.

Η συγκεκριμένη διοίκηση δεν έχει κάνει ούτε μια μελέτη για ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου που τόσο ανάγκη έχει ο Δήμος μας. Ακόμα και όσα βρήκαν από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, καθυστέρησαν τραγικά να τα προχωρήσουν. Να σας πω συγκεκριμένα. Το νέο κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου είναι έτοιμο από τον Σεπτέμβριο του 2022 και οι μαθητές έπρεπε να κάνουν μάθημα εκεί, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα με ένα σωρό δικαιολογίες. Τελικά οι μαθητές θα μπούνε στο νέο κτήριο το Σεπτέμβριο του 2023. Το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου άνωθεν της περιφερειακής οδού θα έπρεπε ήδη να είχε θεμελιωθεί. Δεν θεμελιώθηκε όμως.

Να αναφερθώ στην προσπάθεια που έκανε η διοίκηση του δήμου να συστεγάσει τους μαθητές του 19ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου στο νέο κτήριο του 24ου καταργώντας αίθουσες ειδικών μαθημάτων. Δεν θα είχε κανείς νομίζω την απαίτηση να είχε γίνει καινούργιο σχολείο από αυτή την διοίκηση. Αλλά στα τέσσερα χρόνια της θητείας αυτού του δημάρχου δεν θα έπρεπε να δρομολογηθούν τουλάχιστον οι διαδικασίες για ένα ακόμα σχολείο; Και αφού ο κ. δήμαρχος, όπως τον ακούσαμε να λέει, έχει ιδιαίτερες, ίσως και μεγαλύτερες, ευαισθησίες από όλους τους προηγούμενους δημάρχους για το ειδικό σχολείο, δεν θα έπρεπε να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ανέγερσή του αφού υπάρχει χαρακτηρισμένος και αποζημιωμένος χώρος άνωθεν της περιφερειακής;

Ρωτήσαμε τον κύριο Σούλα τι άλλο λείπει από το δήμο εκτός από σχολεία και αθλητικούς χώρους και απάντησε τα εξής:

Η αναβάθμιση του πάρκου Ελπίδας στην οδό Αγαμέμνωνος έχει «μπει στον πάγο» παρ’ όλο που η σχετική μελέτη έχει ολοκληρωθεί. Οι εξαγγελίες της Διοίκησης για την κατάργηση των πυλώνων της ΔΕΗ στο μεγάλο πάρκο της οδού Μουσών παραμένουν εξαγγελίες και εκτός από την αντικατάσταση του φωτισμού το πάρκο αυτό παραμένει σχεδόν αναξιοποίητο και ελάχιστα επισκέψιμο. Τέλος, κατά τη γνώμη μου, στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας πρέπει να γίνει ένα πάρκο τεχνολογικά εξελιγμένο.
Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις περί αναβάθμισης της πλατείας Ευόσμου με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό επίσης μπήκαν στο συρτάρι. Το υπόγειο Parking στο Κορδελιό επίσης δεν λειτουργεί ακόμη. Η ένταξη της περιοχής της Διαλογής στο σχέδιο πόλης και η αξιοποίηση του μεγάλου πάρκου της Διαλογής θα δώσουν «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» στην περιοχή και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και βέβαια η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου που προϋποθέτει να αποκτήσει η περιοχή ρυμοτομικό σχέδιο.  Ο δήμος μας φιλοξενεί άτυπα καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Καταφύγιο αδέσποτων ζώων με προδιαγραφές δεν υπάρχει στη δυτική Θεσσαλονίκη. Στόχος μας πρέπει να είναι η δημιουργία επιτέλους ενός σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι σε μια δημαρχιακή θητεία μπορούν να γίνουν όλα. Δεν έγιναν όλα ούτε από την προηγούμενη ούτε από τις πιο προηγούμενες Διοικήσεις. Όμως κάτι έκαναν,  κάτι άφησαν. Το ίδιο θέλουμε και από την παρούσα Διοίκηση.

Στην ερώτηση για θέματα για τα οποία πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες ο Γιάννης Σούλας είπε τα παρακάτω:

Όταν είχαμε κάνει συνάντηση με τον ΟΑΣΘ, μας ενημέρωσαν πως επειδή καταργήθηκαν κάποιες γραμμές από άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, αυτά τα λεωφορεία θα έρθουν στο δήμο μας, πράγμα που σημαίνει πως θα έχουμε πιο τακτική συγκοινωνία χωρίς μεγάλη αναμονή. Το κύριο όμως θέμα, το οποίο συζητήσαμε και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν η μεταφορά πάνω από την περιφερειακή οδό του τερματικού σταθμού των λεωφορείων που βρίσκεται τώρα στην οδό Νυμφαίου. Από τον ΟΑΣΘ μας ενημέρωσαν πως ο χώρος έχει βρεθεί, σύμφωνα με ενημέρωση που τους έκανε ο δήμαρχος. Ο ΟΑΣΘ είναι έτοιμος να μεταφέρει τον τερματικό σταθμό. Ο δήμος πρέπει να χρηματοδοτήσει το έργο της δημιουργίας του νέου τερματικού σταθμού, έργο με χαμηλό κόστος και που μπορεί να γίνει σε τρεις μήνες εφόσον ο νέος τερματικός σταθμός είναι με τις προδιαγραφές του παλιού. Το δύσκολο είναι ο σχεδιασμός των νέων γραμμών διέλευσης των λεωφορείων. Εφόσον γίνει αυτή η μεταφορά του τερματικού σταθμού, επιτέλους δεν θα έχουν πάνω από την περιφερειακή οδό μόνο μία λεωφορειακή γραμμή και θα εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα οι δημότες και οι επαγγελματίες άνωθεν του περιφερειακού. Επιπλέον με αυτήν την αλλαγή αναβαθμίζεται η περιοχή άνωθεν της περιφερειακής οδού. Δίνεται και κίνητρο να δημιουργηθούν επιχειρήσεις σ’ εκείνην την περιοχή.

Ένα άλλο θέμα που απαιτεί άμεσες ενέργειες είναι το περιβαλλοντικό. Καθώς τα τελευταία χρόνια είμαι κάτοικος του Κορδελιού, βιώνω έντονα τα περιβαλλοντικά προβλήματα εξαιτίας της δραστηριότητας των ΕΛΠΕ. Επιτέλους πρέπει να παρθούν μέτρα γιατί όλος ο δήμος, αλλά κυρίως το Κορδελιό, βιώνουν καθημερινά μια απαράδεκτη κατάσταση. Έκθεση για το γεγονός ότι τα ΕΛΠΕ ευθύνονται για τη δυσοσμία υπάρχει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπήρξαν συμπεράσματα και με βάση αυτά το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην λαμβάνονται χορηγίες από τα ΕΛΠΕ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Η σημερινή διοίκηση του δήμου όχι μόνον δεν ασχολήθηκε σοβαρά για να λυθεί το πρόβλημα αλλά παίρνει και χορηγίες από τα ΕΛΠΕ αγνοώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης Διοίκησης. Η μόνη της έγνοια είναι να κάνει νέες μετρήσεις για να δει αν η δυσοσμία είναι όπως ήταν ή αν βελτιώθηκε λες και δεν εμπιστευόμαστε την μύτη μας. Αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να πιέσει ώστε να γίνει η ζωή μας πιο ανθρώπινη, να πάψει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με τη δυσοσμία και να σταματήσει η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Η πλήρης λειτουργία των ΚΑΠΗ είναι επίσης ένα πρόβλημα που απασχολεί την Τρίτη ηλικία που πρέπει άμεσα να το δει η Διοίκηση.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Σούλα στην «Αγκίδα»
Γιάννης Σούλας: Από άλλη θέση και πάλι για την επίλυση των προβλημάτων των επαγγελματιών
Γιάννης Σούλας: Η Μαρία Μανούκα είναι άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό σε ουσιαστικές προτάσεις
Γιάννης Σούλας: Ο δήμος μας έχει τη δύναμη να διεκδικήσει έργα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ