Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤην Ημέρα της Ευρώπης τίμησε το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Την Ημέρα της Ευρώπης τίμησε το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Την Ημέρα της Ευρώπης κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», με την οποία ο Ρομπέρ Σουμάν διατύπωσε την πρότασή του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο σχολείο μας, ένα σχολείο με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και χαρακτήρα, γιορτάσαμε την Ημέρα της Ευρώπης με σκοπό να φέρουμε σε επαφή τους/τις μαθητές/τριες μας με στοιχεία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής ιστορίας. Κάθε τάξη ανέλαβε να προετοιμάσει και να παρουσιάσει ένα project μικρής διάρκειας με κάποια από τα παραπάνω στοιχεία.

Η Ομάδα Erasmus+ του σχολείου (Δράκου, Κατικαρίδου, Μαντζανίδης, Πάγκα) είχε τον συντονισμό των δράσεων και τα παιδιά από την Α΄ τάξη μέχρι τη ΣΤ΄ τάξη το δεύτερο διδακτικό δίωρο της Τετάρτης 10 Μαΐου 2023 δημιουργήσαν ένα όμορφο αφιέρωμα για να τιμήσουν τη σπουδαία επέτειο.

Από την ιστοσελίδα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ