Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝΕΑΣυνεχίζεται η βύθιση της Θεσσαλονίκης - Η Κυβέρνηση αποτρέπει τις επενδύσεις

Συνεχίζεται η βύθιση της Θεσσαλονίκης – Η Κυβέρνηση αποτρέπει τις επενδύσεις

Προς τον κ. Πρωθυπουργό

Συνεχίζεται η βύθιση της Θεσσαλονίκης.

Η Κυβέρνηση αποτρέπει τις επενδύσεις.

Παραμένει παράλυτη η πόλη.

Έντονη δυσαρέσκεια από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Θέλουμε αρωγό τη πολιτεία και τον ΠΘ. Προσδοκούμε λύσεις.

Επώνυμα από τις 475 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών.

11/05/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς τον κ. Πρωθυπουργό,

Συνεχίζεται η βύθιση της Θεσσαλονίκης. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν γίνονται διορθώσεις για τα αίτια της βύθισης. Παραμένει παράλυτη η πόλη.

Η Κυβέρνηση αποτρέπει  τις επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη εκτιμώμενου ύψους 500 εκατ. €, παρά τις θετικές οδηγίες της ΕΕ, ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί για τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Έντονη δυσαρέσκεια από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Θέλουμε αρωγό τη πολιτεία και τον ΠΘ. Προσδοκούμε λύσεις.

https://youtu.be/lTudQhKxENI – Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ΤΒ Βεργίνα 11λ. Συνεχίζει η βύθιση η Θεσσαλονίκης με παράνομο τρόπο, απειλούνται 800 επιχειρήσεις, δεν γίνονται διορθώσεις! Ζητούμενο η ανάταξη! Αποτρέπονται οι επενδύσεις ύψους 500 εκατ. €, απειλούνται οι 800 επιχειρήσεις δυτικά.

https://youtu.be/wAd5NINd0DU – 3:30λ. Οι 475 μεγάλες επιχειρήσεις, η ανάταξη, συνεχίζει η βύθιση, νέες απειλές, οι ευθύνες, η ελπίδα!

            Συμπλέουν όλοι, επιχειρήσεις, Δήμοι, πολίτες!! Συμφωνούν και υπόσχονται οι Υπουργοί ΥΠΕΝ, μετά παρελκύουν.

            Υπάρχουν συμφέροντα του depreciation shorting. Τόσος κόπος αναλίσκεται. Δεκάδες Υπουργοί  πάνε και έρχονται. Να υπάρχει αποτέλεσμα.

            Να υλοποιηθούν άμεσα οι λύσεις που επιζητούν ΟΛΟΙ:

1) επικαιροποίηση της ΥΑ του χωροταξικού Κ. Μακεδονίας, συμφώνησε ο ΥΠΕΝ,

2) αποφόρτιση  για να  αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που απειλούν για τις 850 επιχειρήσεις για το πάρκο εξυγίανσης 3χλμ από Θεσσαλονίκη, στο Καλοχώρι- Πόντο.          

Δηλώσεις ΠΘ το 2022:

Επανέρχομαι στα της δυτικής Θεσσαλονίκης συνολικά. Είπε ο κ. Μητσοτάκης: «θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και όλους τους πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης ότι θα είμαι προσωπικά κοντά στην προσπάθεια αυτή να μειώσουμε τις ανισότητες. Διότι υπάρχουν σήμερα ανισότητες, όπως υπήρχαν ανισότητες στις υποδομές μεταξύ Θεσσαλονίκης και υπόλοιπης Ελλάδας, έτσι υπάρχουν και εσωτερικές ανισότητες στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης, τις οποίες είμαστε εδώ να διορθώσουμε και να γιατρέψουμε».

Με μεγάλη εκτίμηση, Ευχαριστούμε,

αλφαβητικά: Νίκος Βιδάλης, Ανδρέας Ευστρατίου, Αλέκος Κατσιώτης, Χρήστος Μπόγιας, Έλλη Νικολαίδου, Κώστας Χαίτογλου, Νίκος Φιλίππου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ