Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤελικά στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου τζάμπα διαμαρτυρόμαστε για εγκατάλειψη

Τελικά στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου τζάμπα διαμαρτυρόμαστε για εγκατάλειψη

Τελικά τζάμπα διαμαρτυρόμαστε στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου ότι μας έχουν αφήσει στην «απ’ έξω» όσον αφορά τα έργα, γιατί ο καλός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος δεν ξέρει αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Το παραπάνω είπε ο δημοσιογράφος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ενημερωτική εκπομπή του «Στο Επίκεντρο» του Gnomi   TV Κεντρικής Μακεδονίας, ο υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Ανδρεάδης, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου, πρώην αντιδήμαρχος και μέλος της διοίκησης του δήμου από το 2014 έως το 2018 και για ένα διάστημα υποψήφιος δήμαρχος.

Γιατί ο δημοσιογράφος δεν ξέρει αν ισχύει πως ο δήμος μας είναι στην «απ’ έξω»; Γιατί σε μία επίσκεψη που έκανε πριν από λίγες ημέρες είδε ότι ο Εύοσμος έχει εξελιχθεί πάρα πολύ. Δεν γνωρίζουμε ποιο σημείο του δήμου επισκέφτηκε ο καλός δημοσιογράφος και έκανε τη συγκεκριμένη διαπίστωση, αλλά σίγουρα δεν επισκέφτηκε την περιοχή της Διαλογής, την Ε΄ Συνοικία, τα κουφάρια του σταδίου και του κολυμβητηρίου άνωθεν της περιφερειακής οδού, τον πεζόδρομο του Κορδελιού, την περιοχής της Ελπίδας, την περιοχή άνωθεν της περιφερειακής οδού.

Η επισήμανση του δημοσιογράφου έγινε στην αρχή της συνέντευξης. Ο κύριος Ανδρεάδης αποφάσισε να απαντήσει μετά τα μισά της συνέντευξης και όταν η συζήτηση έφτασε στα θέματα που απασχολούν το νομό Θεσσαλονίκης. Όποιος είδε δηλαδή μόνο τα πρώτα λεπτά της συνέντευξης έμεινε με την εντύπωση πως ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου αναπτύσσεται και ευημερεί.

Μετά τα μισά της συνέντευξης ο κύριος Ανδρεάδης επεσήμανε πως δεν υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ της δυτικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γιατί η δεύτερη άρχισε να αναπτύσσεται πολύ νωρίτερα. Ο υποψήφιος βουλευτής επεσήμανε πως δυστυχώς στη δυτική Θεσσαλονίκη δεν έγιναν έργα υποδομών. Μίλησε επίσης για τις βιομηχανίες και είπε πως η περιοχή είναι υποβαθμισμένη.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Ανδρεάδης είπε πως είναι προτεραιότητα του πρωθυπουργού να ενισχύσει με υποδομές τη δυτική Θεσσαλονίκη και αυτό φάνηκε από την επίσκεψή του στη δυτική Θεσσαλονίκη. Μίλησε επίσης για τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ που πρέπει να αυξηθούν, για την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, για τη δυσοσμία στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και για την αναγκαιότητα να παρθούν μέτρα. Ο κύριος Ανδρεάδης υπογράμμισε πως οι δήμοι φάνηκαν ανίκανοι να πιέσουν τις βιομηχανίες να λάβουν μέτρα και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει πίεση από την Περιφέρεια και την κυβέρνηση.

Ακόμα αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν, στον ηλεκτροφωτισμό και στα ημιτελή γήπεδα άνωθεν της περιφερειακής οδού στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Ο κύριος Ανδρεάδης στα 42 λεπτά της συνέντευξής του δεν είπε πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν δρομολογήθηκε κανένα έργο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, δεν είπε πως ένα σχολικό κτήριο δεν μπορεί αυτά τα τέσσερα χρόνια να παραδοθεί και ένα άλλο σχολικό κτήριο δεν μπορεί αυτά τα τέσσερα χρόνια να θεμελιωθεί. Επίσης ο κύριος Ανδρεάδης δεν είπε ότι δεν είναι μόνο πως δεν υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά δεν υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη και μεταξύ του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και των υπόλοιπων δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης. Σε έναν δήμο με ραγδαία αύξηση του σχολικού πληθυσμού, δεν κατασκευάστηκε κανένα σχολικό κτήριο επί δεκαπέντε χρόνια. Ο μεγαλύτερος δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης στα δυτικά δεν έχει στάδιο και κολυμβητήριο, ενώ οι άλλοι έχουν.

Στο δια ταύτα ο κύριος Ανδρεάδης περιέγραψε την τελευταία τετραετία ως πολύ καλύτερη από την προηγούμενη όσον αφορά τη γενική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Απέφυγε όμως να πει, ενώ είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου, ποιος φταίει που η τελευταία τετραετία είναι η πιο μαύρη που έχει ζήσει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Γ. Παπαδ.

Κάποιο λάθος κάνει ο κύριος Βασίλης Ανδρεάδης για τον υγειονομικό χάρτη της πόλης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ