Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠου μοίρασε φυλλάδια ο κύριος Μανδαλιανός για περιβαλλοντικές δράσεις;

Που μοίρασε φυλλάδια ο κύριος Μανδαλιανός για περιβαλλοντικές δράσεις;

Χθες μια περιοχή του δήμου Κορδελιού Ευόσμου γέμισε με φυλλάδια για την πρωτοπορία της διοίκησης Μανδαλιανού σε περιβαλλοντικές δράσεις, με μήνυμα του δημάρχου για ένα καλύτερο περιβάλλον, στο οποίο θέλουμε να ζούμε, με μήνυμα της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου για το γεγονός ότι η δημοτική Αρχή επενδύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε ποια περιοχή μοιράστηκε αυτό το φυλλάδιο;

Στην περιοχή γύρω από το πάρκο της Μουσών, στην περιοχή δηλαδή που πνίγεται καθημερινά από τη δυσοσμία, για την οποία ο κύριος Μανδαλιανός δεν έκανε απολύτως τίποτα σε ολόκληρη τη θητεία του. Στην περιοχή γύρω από το πάρκο της Μουσών, που είναι το μοναδικό μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης στο οποίο ακόμη υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος. Στην περιοχή γύρω από το πάρκο της Μουσών που πέρυσι το καλοκαίρι, από τα αγριόχορτα που μεγάλωσαν και δεν κόβονταν σ’ αυτό, μόνο πάρκο δεν θύμιζε.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι τα φυλλάδια τα μοίραζαν ο ίδιος ο κύριος Μανδαλιανός και η ίδια η κυρία Αθανασιάδου. Κακώς. Θα πρέπει να τα μοιράζουν οι ίδιοι και να μιλούν στον κόσμο για τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες. Περιβαλλοντικές ευαισθησίες ο κύριος δήμαρχος και η κυρία αντιδήμαρχος που δεν γνώριζαν τη ρύπανση από τα αιωρούμενα σωματίδια pm10 και έπρεπε να τη μάθουν.

Οι εκλογές κοντοζυγώνουν και δεν πρέπει να θεωρεί κανείς απίθανο το σενάριο να αρχίσει ο κύριος δήμαρχος να λέει εκείνα που έλεγε και στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο περί παθήσεων εξαιτίας της δυσοσμίας, δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη η ενοχοποίηση από το δήμαρχο της δυσοσμίας μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Μετά, αν επανεκλεγεί, θα αρχίσει να λέει πάλι για νέες μετρήσεις που να επιβεβαιώνουν τα επίπεδα της δυσοσμίας.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Βρωμάει ο τόπος και δυστυχώς ήρθε η Άνοιξη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ