Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, η Τ.Α.  και οι  «ακομμάτιστοι» αυτοδιοικητικοί

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, η Τ.Α.  και οι  «ακομμάτιστοι» αυτοδιοικητικοί

Άρχισαν να παίρνουν θέση και να δείχνουν τις κομματικές τους προτιμήσεις οι  «ανεξάρτητοι» αυτοδιοικητικοί του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου,  όταν μάλιστα έκλιναν και κλίνουν σε όλους τους τόνους τη μη κομματική ταυτότητά τους ως  «ακομμάτιστοι»!

Είδαμε δημοσιεύματα που υπερθεματίζεται η «ευαισθησία του κ. Μητσοτάκη για παιδιά ΑμεΑ» με τη διαπίστωση πως το Ειδικό Σχολείο δεν έγινε στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, επειδή δεν ήξερε το πρόβλημα ο κ. Μητσοτάκης, ενώ είναι γνωστό ότι το θέμα έχει επανειλημμένως φτάσει στη Βουλή. Τώρα που …τελείωσε η τετραετία του, «ευαίσθητος» ο κ. Μητσοτάκης!  (4 χρόνια ουδείς του το …είπε! Ούτε από τον Δήμο το έμαθε ούτε από τα  «ανεξάρτητα»  γαλάζια στελέχη Κορδελιού –Ευόσμου και Θεσσαλονίκης!)

Σε άλλα δημοσιεύματα είδαμε να δίνεται στήριξη στις επιλογές της Ν.Δ. για το στρατόπεδο Ζιάκα που θέλει να το μετατρέψει σε πεδίο επιχειρηματικότητας και  οικιστικής «ανάπτυξης». Αυτό είναι το πρόβλημα στον Δήμο. Η οικιστική ανάπτυξη! Αυτή είναι η λύση σε χώρο δίπλα στα ΕΛΠΕ. Το υπερτοπικό πάρκο πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής μας πάει πολύ μακριά. Είναι εν ολίγοις μια…αυταπάτη για αυτόν τον Δήμο.

Και όλοι μαζί οι «ανεξάρτητοι» του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν ήθελαν να βγει, δεν βγήκε και  δεν έβγαλαν  ανακοίνωση ενάντια στα σχέδια της Ν.Δ. για το στρατόπεδο Ζιάκα. Μη χαλάσουν την εικόνα του κ. Μητσοτάκη!  Έλα όμως που ο κ. Μητσοτάκης, μόλις 2 μέρες μετά την επίσκεψή του στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, σε άλλον Δήμο της χώρας, «υποσχέθηκε» στρατόπεδο της εκεί περιοχής να δοθεί εξολοκλήρου ως χώρος πρασίνου, αναψυχής και άθλησης!

Εκεί είναι …αλλιώς, δεν είναι Δήμος Κορδελιού Ευόσμου να περνάει …άνετα και ωραία και μια σειρά άλλα ζητήματα  να  προσπερνιούνται από τους  ανεξάρτητους  αυτοδιοικητικούς, διοικούντες και μη. Για το κόψιμο της επέκτασης του Μετρό Δυτικά, για την απαράδεκτη αστική συγκοινωνία-ΟΑΣΘ (μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωναν το πρόβλημα), για το κόψιμο του προγράμματος «Φιλόδημος», για το ότι ακόμα δεν έχει θεμελιωθεί το 25ο Δημοτικό Ευόσμου, έργο πλήρως καλυμμένο  με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους 5,7 εκ. ευρώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για το γεγονός πως κανένα μεγάλο έργο δεν σχεδιάστηκε και δεν έγινε μέσα στην τετραετία της Ν.Δ. ούτε λόγος.

Με αυτά και με αυτά και με άλλα και κάπως έτσι και με πολλούς «ανεξάρτητους» αυτοδιοιητικούς  του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου  που διοικούν και διοίκησαν τον Δήμο όλα αυτά τα χρόνια, φτάσαμε αυτός ο Δήμος, ο δεύτερος μεγαλύτερος στη Βόρεια Ελλάδα, να υπολείπεται των αναγκών και των δυνατοτήτων του, ενώ άλλοι μικρότεροι Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος να είναι πιο αποτελεσματικοί.

Κατά παράφραση του λόγου του Μπρεχτ, «Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται», αυτοί που συναινούν σε λανθασμένες πολιτικές που αφορούν  τον Δήμο και τη χώρα ποτέ οι ΙΔΙΟΙ δεν θα τις αλλάξουν.

Υ.Γ. Η υποστήριξη κόμματος ή και η ένταξη σε κόμμα αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα όλων και αυτό δεν είναι μόνο απολύτως σεβαστό, αλλά δικαίωμα που υπερασπιζόμαστε ως στοιχείο της ίδιας της δημοκρατίας Το πρόβλημα έγκειται όταν η κομματική ένταξη (συνήθως αποκρύπτεται στις εκλογές της Τ.Α.) καθορίζει στάσεις  σιωπής ή συναίνεσης σε  πολιτικές που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στα  συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών.

Θοδωρής Μπαλτάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ