Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Ευ Αγωνίζεσθαι και Καρπώνεσθαι»

«Ευ Αγωνίζεσθαι και Καρπώνεσθαι»

«Στην επικονίαση λέμε ΝΑΙ»

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Παύλου Μελά

Στο πλαίσιο του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε. (Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.) με τίτλο «Eυ Αγωνίζεσθαι και Καρπώνεσθαι», της υποδράσης «Στην επικονίαση λέμε ΝΑΙ» καθώς και του μαθήματος Ζ.Δ.Δ. (Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων) μαθητές των τμημάτων Α2 και Α7 του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου επισκέφθηκαν το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Παύλου Μελά. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 με τη συνοδεία των καθηγητριών: κ. Μισαηλίδου Δέσποινας, κ. Ηλιού Ανδρομάχης, κ. Φωτιάδου Αγγελικής, κ. Τσαντηρίδου Σοφίας.

Οι μαθητές/τριες του 1ου ΕΠΑ.Λ Ευόσμου ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τη σημαντικότατη σχέση οικολογικής αμοιβαιότητας ανάμεσα σε επικονιαστές και άνθη. Αποφάσισαν να συμμετέχουν στον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Άγριες Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του έργου LIFE 4 POLLINATORS. Οι μαθητές/τριες – με τη συνδρομή της κ. Τσαντηρίδου Σοφίας – προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Παύλου Μελά σχετικά με την επικονίαση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη σύγχρονη εποχή. Μοίρασαν διάφορες χειροτεχνίες και παρουσίασαν τα έργα τους.

Η επίσκεψη στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Παύλου Μελά υπήρξε άκρως σημαντική! Δεν θα θέλαμε να μιλήσουμε για το ΕΡΓΟ που επιτελούν οι συνάδελφοι καθηγητές ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ για τους οποίους εκφράζουμε τον αμέριστο θαυμασμό μας!

Θα θέλαμε να μιλήσουμε για τα παιδιά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Παύλου Μελά, τα οποία μας χάρισαν ολόψυχα την καλοσύνη τους, το γέλιο τους, τα φιλιά τους, την αγκαλιά τους! Ο Γιώργος, η Ελένη, ο Σάκης, η Μαρία, ο Νίκος, ο Άγγελος, ο Πάνος, ο Ευτύχης, η Δέσποινα, η Τζένη … μας δέχτηκαν στο σχολείο τους με αμέριστη αγάπη!!!

Θα θέλαμε όμως να μιλήσουμε και για τα «δικά μας» παιδιά, του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου, τα οποία αποδείχτηκαν ισάξια – αν όχι ανώτερα – των προσδοκιών μας και των περιστάσεων! Ο Ηλίας, ο Βασίλης, ο Άγγελος, η Σοφία, η Εύα, η Ιωάννα, η Ελένη, ο Δημήτρης, ο Κώστας, η Μέλπω, ο Λευτέρης και όλοι οι υπόλοιποι απέδειξαν έμπρακτα την ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ. Εμείς οι καθηγήτριές τους βιώσαμε μαζί τους συγκινητικές στιγμές και ανεπανάληπτα συναισθήματα!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!!!

Να είστε πάντα καλά!!!!

κ. Μισαηλίδου Δ.

κ. Ηλίου Α.

κ. Φωτιάδου Α.

κ. Τσαντηρίδου Σ.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ