Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓια τέτοιο ήθος και όραμα μιλούσε η παράταξη Μανδαλιανού

Για τέτοιο ήθος και όραμα μιλούσε η παράταξη Μανδαλιανού

Στο δεκαπενταμελές Συμβούλιο της Κοινότητας Ευόσμου η διοίκηση Μανδαλιανού εξέλεξε 5 συμβούλους. Η διοίκηση Μανδαλιανού, όπως και στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε ακριβώς το 1/3 των συμβούλων.

Στο Συμβούλιο της Κοινότητας Ευόσμου ψηφίστηκαν και ορισμένα θέματα, τα οποία κατόπιν έπρεπε να ψηφιστούν και από το Δημοτικό Συμβούλιο και στην ψήφισή τους είχε δικαίωμα ψήφου ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου δεν δίσταζε να ψηφίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο αντίθετα από αυτό που είχε ψηφίσει το όργανο το οποίο εκπροσωπούσε, επειδή του δίνει ο νόμος τέτοιο δικαίωμα. Το ότι πρόσβαλε με αυτή του τη στάση τούς συναδέλφους του στην Κοινότητα, προφανώς δεν τον ενδιέφερε. Αυτό το έχει κάνει και σε ψηφοφορία που η ψήφος του δεν θα καθόριζε το αποτέλεσμα. Τέτοια ήταν η συμπεριφορά του απέναντι στους συμβούλους της Κοινότητας Ευόσμου.

Δεν έφτανε όμως η μέχρι τώρα απαξίωση των συμβούλων της Κοινότητας Ευόσμου από τον πρόεδρό της. Στη διοίκηση, πριν μερικούς μήνες, προσχώρησε και ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κι έτσι ξαφνικά η διοίκηση βρέθηκε στο Συμβούλιο της Κοινότητας Ευόσμου με 6 συμβούλους.

Ο σύμβουλος όμως που προσχώρησε στη διοίκηση, δεν δήλωσε την παραίτησή του από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε. Έτσι βρισκόμαστε μπροστά στη φοβερή κατάσταση ο συγκεκριμένος κύριος να είναι τυπικά με την αντιπολίτευση και ουσιαστικά με τη διοίκηση κι αυτό να το θεωρούν φυσιολογικό και ο ίδιος και η διοίκηση Μανδαλιανού.

Μάλιστα με βάση την αλλαγή του νόμου για την εκλογή του προέδρου των Κοινοτήτων, σύμφωνα με τον οποίο μπορούν να είναι υποψήφιοι ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος της διοίκησης και ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, ο συγκεκριμένος κύριος θα θέσει υποψηφιότητα ως σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης ενώ έχει προσχωρήσει στη διοίκηση κι έτσι η μείζονα αντιπολίτευση και γενικά η αντιπολίτευση δεν θα έχει υποψήφιο.

Τέτοιο ήταν και το ήθος και το όραμα για τα οποία έκανε λόγο η παράταξη Μανδαλιανού. Η εκμετάλλευση δικαιωμάτων που ο νόμος δίνει στην αντιπολίτευση.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ