Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Η Ε΄ ΕΛΜΕ ψήφισε συντεχνιακά για τη συστέγαση των 19ου και 24ου...

«Η Ε΄ ΕΛΜΕ ψήφισε συντεχνιακά για τη συστέγαση των 19ου και 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο Θανάσης Γαρούφας, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του δήμου, ρωτήθηκε και για τη στάση της Ε΄ ΕΛΜΕ όσον αφορά τη συστέγαση των 19ου και 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου.

«Θα περίμενα, αν μη τι άλλο, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, είτε Πρωτοβάθμια είτε Δευτεροβάθμια, σ’ αυτό να είναι ενωμένη. Θα μπορούσε η Ε΄ ΕΛΜΕ να επικοινωνήσει μ’ εμάς και να ρωτήσει τι συμβαίνει με τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου. Δεν ενημερωθήκαμε καθόλου», απάντησε ο πρόεδρος των δασκάλων και νηπιαγωγών του δήμου.

Στην επισήμανση της «Αγκίδας» πως η Ένωση Γονέων του δήμου είχε ενημερώσει την Ε΄ ΕΛΜΕ, πως ήξεραν περί τίνος πρόκειται και πως ο τρόπος που ψήφισαν δεν είχε να κάνει με ελλιπή ενημέρωση, ο κύριος Γαρούφας απάντησε τα παρακάτω:

«Ψήφισαν συντεχνιακά και κάνοντας διαχωρισμό μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν γίνεται όμως να ζητάμε κοινούς αγώνες, όπως σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα κάναμε για την τραγωδία των Τεμπών, δεν γίνεται να ζητάμε ενότητα του κλάδου και σε θέματα που είτε αφορούν την Πρωτοβάθμια είτε αφορούν τη Δευτεροβάθμια να διαχωρίζουμε τη θέση μας και να λειτουργούμε καθαρά συντεχνιακά και προπαντός όταν δεν πρόκειται για τεχνικά ζητήματα αλλά για καθαρά παιδαγωγικά.

Ποια ποιότητα στην εκπαίδευση ζητάμε όταν ουσιαστικά συνηγορούμε να καταργηθούν αίθουσες ειδικών μαθημάτων; Είναι ένα θέμα που ταλανίζει την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι ένα θέμα που έχει εργαλοιοποιηθεί. Έχουν στραφεί σύλλογοι γονέων εναντίον άλλων συλλόγων γονέων και μάλιστα με προτροπή της ίδιας της διοίκησης του δήμου. Όμως το θέμα δεν είναι για εργαλειοποίηση, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά. Εμείς σαν σύλλογος δασκάλων θα αντιδράσουμε».

«Όλοι οι μαθητές θέλουν να έχουν τα εργαστήριά τους»
«Δυστυχώς δεν προσεγγίζουν το θέμα ως παιδαγωγοί»
«Γιατί δεν έκανε ο δήμαρχος ούτε τη μελέτη για την ανέγερση Ειδικού Σχολείου;»
Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου είναι ενταγμένο στο δίκτυο βιβλιοθηκών
«“Λάδι μπόλικο, τηγανίτες τίποτα” η διοίκηση Μανδαλιανού»
Θανάσης Γαρούφας: Πράξεις δεν βλέπουμε από τη διοίκηση Μανδαλιανού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ