Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΥπόμνημα του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου στον πρωθυπουργό

Υπόμνημα του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου στον πρωθυπουργό

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε και τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, όπου από την πλατεία Ευόσμου εξήγγειλε το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη, εστιάζοντας στα έργα της Δυτικής Θεσσαλονίκης μεταξύ των οποίων είναι η επέκταση του μετρό στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης όπως και η αξιοποίηση του Στρατοπέδου «Ζιάκα», ως χώρου δημιουργίας κοινωνικών κατοικιών και πρασίνου.
Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός παρέδωσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τα μείζονα προβλήματα που χρόνια ταλανίζουν το δήμο και ο Πρωθυπουργός πρότεινε άμεσα να υπάρξει τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο και τα οποία κρίνει η Δημοτική Αρχή ως κρίσιμα για την ανάπτυξη του δήμου και για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Προς ενημέρωση των δημοτών παραθέτουμε τα πέντε μείζονα θέματα για τα οποία ζητήθηκε από τον Πρωθυπουργό η άμεση

1.Η επίλυση του διαχρονικού προβλήματος της ρύπανσης, για την οποία βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και προχωράμε σε σημαντικές παρεμβάσεις με την τοποθέτηση αισθητήρων καταγραφής σε 24ωρη βάση. Ζητάμε λοιπόν από τον Πρωθυπουργό, την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και οριστικά το πρόβλημα, το οποίο θα υιοθετεί το μοντέλο ευρωπαϊκών πόλεων που αντιμετώπιζαν αντίστοιχο πρόβλημα.

2. Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας σε έναν δήμο που αριθμεί περισσότερους από 150.000 κατοίκους, η οποία είναι ελλιπής. Παρότι βρισκόμαστε συνεχώς σε ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας και παρότι η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση, το πρόβλημα παραμένει. Ζητάμε λοιπόν άμεση ενίσχυση με στελέχωση Αστυνομικών στο αποδυναμωμένο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και την ενίσχυσή του με μέσα, τα οποία θα αποφέρουν περισσότερες περιπολίες και καλύτερη αστυνόμευση σε όλο το δήμο.

3. Η αποπεράτωση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα και πιο συγκεκριμένα του σταδίου και του κολυμβητηρίου, δύο εμβληματικών Ολυμπιακών έργων υπερτοπικού χαρακτήρα, που θα ωφελήσουν συνολικά ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Εξ΄ αρχής δώσαμε «μάχη» για την επανεκκίνηση τους που έχει βαλτώσει εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες και ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό ότι για το στάδιο έχουμε ήδη ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες, εξασφαλίζοντας την επικαιροποίηση της μελέτης του από το αρμόδιο υπουργείο, την οποία προχωρά η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ΜΟΔ ΑΕ, με τη διαβεβαίωση από το υπουργείο και για την χρηματοδότησή του.

4. Η επίλυση του χρόνιου προβλήματος της σχολικής στέγης, που ταλαιπωρεί τη μαθητική κοινότητα του δήμου μας, η οποία αριθμεί περίπου 18.000 μαθητές, που σε πολλές περιπτώσεις είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν μαθήματα σε χώρους μη κατάλληλους για εκπαίδευση. Η κατασκευή νέων σχολείων είναι η λύση. Έχοντας ολοκληρώσει την κατασκευή του 24ου Δ.Σ. Ευόσμου και ξεκινώντας στις αρχές του καλοκαιριού την ανέγερση του 25ου Δ.Σ. άνωθεν του Περιφερειακού, ζητάμε χρηματοδότηση για την άμεση κατασκευή δύο ακόμη σχολικών μονάδων για τα οποία υπάρχουν ήδη ολοκληρωμένες μελέτες, του 7ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Ευόσμου. Παράλληλα ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό ότι υπάρχουν ολοκληρωμένοι χαρακτηρισμένοι χώροι για ανέγερση σχολικής στέγης για το 26ο Δ.Σ. Ευόσμου και το Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. – Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για ΑΜΕΑ, η ανέγερση των οποίων είναι προτεραιότητά μας.

5. Η αξιοποίηση του στρατοπέδου Ζιάκα, το οποίο για μας αποτελεί οραματικό έργο πνοής για την πυκνοκατοικημένη περιοχή μας και για το οποίο υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού – Ευόσμου, για μετατροπή του σε έναν χώρο: άθλησης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Ζητάμε λοιπόν, την άμεση έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το σύνολο της περιοχής που περιλαμβάνει και το στρατόπεδο, η οποία εκκρεμεί και είναι καθοριστικής σημασίας για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ