Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Δυστυχώς δεν προσεγγίζουν το θέμα ως παιδαγωγοί»

«Δυστυχώς δεν προσεγγίζουν το θέμα ως παιδαγωγοί»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο Θανάσης Γαρούφας, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του δήμου ρωτήθηκε αν η ευαισθησία για κάποιους μαθητές σε βάρος κάποιων άλλων μαθητών έχει καμία σχέση με την παιδαγωγική αντίληψη.

«Καμία σχέση δεν έχει γι’ αυτό θα βρει απέναντι την εκπαιδευτική κοινότητα, τους δασκάλους και τους γονείς. Πρόκειται για ένα κτήριο της Πρωτοβάθμιας και δεν είναι καιρός η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να χάσει κτήριο, σε μια περιοχή μάλιστα που πρέπει να χτιστούν κι άλλα. Εάν βάζαμε σαν απώτερο σκοπό μας να αποσυμφορήσουμε σχολεία από τα υπόγεια, ο σκοπός αυτός έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη λογική να μεταφέρουμε το Ειδικό Σχολείο στο κτήριο του 19ου και να συστεγάσουμε το 19ο με το 24ο στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου», ήταν η απάντηση του κυρίου Γαρούφα.

Στην ερώτηση πώς σχολιάζει το γεγονός ότι η διοίκηση του δήμου έχει στη σύνθεσή της πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι στηρίζουν μια τέτοια πολιτική, η απάντηση του Θανάση Γαρούφα ήταν η εξής:

«Είναι συνάδελφοι, τους σέβομαι και τους εκτιμώ, αλλά έχοντας περάσει ο αντιδήμαρχος Παιδείας από τη θέση του προέδρου του Συλλόγου των δασκάλων για πολλά χρόνια, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών από αντιπρόεδρος του Συλλόγου των δασκάλων, η κυρία Αλεξάνδρα Κορωνίδου από ταμίας και μέλος του Συλλόγου των δασκάλων και έχοντας περάσει όλοι από θέσεις διευθυντών σχολείων, θα περίμενα, αν μη τι άλλο, να αντιδράσουνε στις ενέργειες αυτές της διοίκησης. Κι εγώ ήμουν διοίκηση. Τέτοιο πράγμα δεν θα το επέτρεπα γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν λύνουμε πρόβλημα, αλλά δημιουργούμε πρόβλημα. Δεν είναι λύση αυτή που προτείνει η διοίκηση Μανδαλιανού».

Στην ερώτηση γιατί στηρίζουν τέτοιες αντιεπιστημονικές και αντιπαιδαγωγικές λύσεις, ενώ είναι παιδαγωγοί απάντησε:

«Δυστυχώς προσεγγίζουν το θέμα ως μέλη αυτής της διοίκησης του δήμου και όχι ως παιδαγωγοί».

«Γιατί δεν έκανε ο δήμαρχος ούτε τη μελέτη για την ανέγερση Ειδικού Σχολείου;»
Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου είναι ενταγμένο στο δίκτυο βιβλιοθηκών
«Όλοι οι μαθητές θέλουν να έχουν τα εργαστήριά τους»
«Η Ε΄ ΕΛΜΕ ψήφισε συντεχνιακά για τη συστέγαση των 19ου και 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου»
«“Λάδι μπόλικο, τηγανίτες τίποτα” η διοίκηση Μανδαλιανού»
Θανάσης Γαρούφας: Πράξεις δεν βλέπουμε από τη διοίκηση Μανδαλιανού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ