Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυνεχίζεται ως τη Μ. Παρασκευή η Ανοιξιάτικη Αιμοδοσία στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Συνεχίζεται ως τη Μ. Παρασκευή η Ανοιξιάτικη Αιμοδοσία στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Συνεχίζεται ως τη Μ. Παρασκευή η Ανοιξιάτικη Αιμοδοσία του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» σε συνεργασία με το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου
Ξεκίνησε χτες Μ. Δευτέρα και συνεχίζεται ως τη Μ. Παρασκευή 14/4/2023, η ανοιξιάτικη αιμοδοσία του Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου” που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου δια του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στην αίθουσα του τμήματος στο ισόγειο του ΙΚΑ/ΤΟΜΥ Κορδελιού (Σμύρνης 25, Κορδελιό).

Ωράρια αιμοληψιών στο ΙΚΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Μεγάλη Τρίτη 11/04: 12:00-19:00

Μεγάλη Τετάρτη 12/04: 12:00-19:00

Μεγάλη Πέμπτη 13/04: 12:00-19:00

Μεγάλη Παρασκευή 14/01: 08:30-14:00

Πληροφορίες για υποψήφιους αιμοδότες:

• Μπορείτε να αιμοδοτήσετε για οποιονδήποτε ασθενή, για σύλλογο αιμοδοτών ή εθελοντικά.

• Εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα μπορούν να αιμοδοτήσουν.

• Δεν είναι απαραίτητο να προηγηθεί εργαστηριακός έλεγχος του ιού COVID-19.

• Μπορείτε να αιμοδοτήσετε δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό, εφόσον αισθάνεστε καλά.

Οι αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους

το ΑΜΚΑ και την Αστυνομική τους Ταυτότητα

Υπενθυμίζεται ότι το Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου συνδιοργανώνει δύο αιμοδοσίες τον χρόνο στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ώστε να μπορούν να αιμοδοτήσουν με ευκολία σε έναν χώρο εύκολα προσβάσιμο εκτός των Νοσοκομείων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΛΗΨΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Παράλληλα, όλες τις ημέρες της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται λήψη δειγμάτων από υποψηφίους δότες μυελού οστών, σε συνεργασία με τον σύλλογο Όραμα Ελπίδας.

Η λήψη δείγματος είναι μία απλή διαδικασία που γίνεται με δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) και αφορά υγιείς υποψηφίους 18 έως 45 ετών. Ο εθελοντής δότης παραμένει καταχωρημένος στο αρχείο και ενεργός μέχρι τα 55α γενέθλιά του.

Οι υποψήφιοι δότες μπορούν να προσέλθουν ανά πάσα στιγμή στα γραφεία του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ισόγειο του ΙΚΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (Σμύρνης 25, Κορδελιό) για να πραγματοποιηθεί λήψη δείγματος.

Χιλιάδες ασθενείς με απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες που μπορούν να γίνουν καλά μόνο με τη μεταμόσχευση, εξαρτώνται από τις Τράπεζες Εθελοντών Δοτών Μυελού των για να βρουν συμβατό δότη και να σωθεί η ζωή τους.

Οι ασθενείς χρειάζονται δότες που να έχουν την κατάλληλη ιστοσυμβατότητα. Αν και υπάρχουν εκατομμύρια εγγεγραμμένοι δότες σε παγκόσμιο επίπεδο, εν τούτοις πολλοί ασθενείς (τουλάχιστον ένα ποσοστό 20%) εξακολουθούν να μην μπορούν να βρουν συμβατό δότη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 764 779. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos .

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ