Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΕρώτηση στον Περιφερειάρχη για το νερό στη Λητή του δήμου Ωραιοκάστρου

Ερώτηση στον Περιφερειάρχη για το νερό στη Λητή του δήμου Ωραιοκάστρου

Την παρακάτω ερώτηση στον Περιφερειάρχη και στους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες με θέμα «Ακατάλληλο προς κατανάλωση το νερό στη Λητή του Δήμου Ωραιοκάστρου στη ΠΕ Θεσσαλονίκης» κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας:

«Το νερό στη Λητή του Δήμου Ωραιοκάστρου στη ΠΕ Θεσσαλονίκης παραμένει, εδώ και 12 χρόνια(!), ακόμη ακατάλληλο προς κατανάλωση λόγω αυξημένης συγκέντρωσης νιτρικών.

Οι κίνδυνοι που προκύπτουν για την ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση νερού με αυξημένα νιτρικά άλατα είναι τεράστιοι, ιδιαίτερα για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι να επιβαρύνονται οικονομικά, για όσους αντέχουν ακόμα το κόστος,  με την αγορά εμφιαλωμένου νερού για να μαγειρέψουν, να πλύνουν λαχανικά κτλ..

Όλη αυτή η κατάσταση προκαλεί εύλογα μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, αλλά και μεγάλη οργή για το γεγονός ότι μια κατοικήσιμη περιοχή δίπλα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει εν έτη 2023 σοβαρά προβλήματα σε βασικές, στοιχειώδεις ανάγκες, όπως είναι η ύδρευση.

Με βάση τα παραπάνω ΕΠΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για:

Τη μόνιμη και οριστική λύση στην υδροδότηση της Λητής, με υγιεινό νερό για ανθρώπινη χρήση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ