Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Γιατί δεν έκανε ο δήμαρχος ούτε τη μελέτη για την ανέγερση Ειδικού...

«Γιατί δεν έκανε ο δήμαρχος ούτε τη μελέτη για την ανέγερση Ειδικού Σχολείου;»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο Θανάσης Γαρούφας, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του δήμου τόνισε πως σαφώς το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού πρέπει να φύγει από το χώρο που σήμερα στεγάζεται.

«Το έχω επισκεφτεί και αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα. Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία σ’ αυτό και είναι άμεση προτεραιότητα. Σαν διοίκηση του δήμου είχαμε ασχοληθεί, είχε βρεθεί χώρος άνωθεν της περιφερειακής οδού. Γιατί δεν προχώρησε; Άλλαξε η διοίκηση. Θα μπορούσαν σ’ αυτά τα χρόνια να διεκδικήσουν την ανέγερση διδακτηρίου σ’ αυτό το χώρο για το Ειδικό Σχολείο. Στο Δαμάσι της Θεσσαλίας χτίστηκε σχολικό κτήριο μετά το σεισμό σε 6 μήνες. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με το Ειδικό Σχολείο γιατί είναι έργο υπερτοπικής σημασίας. Πιστεύω ότι με τη δέουσα πίεση θα χρηματοδοτούσε το έργο η Περιφέρεια», υπογράμμισε ο κύριος Γαρούφας.

Ο κύριος Γαρούφας αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του δημάρχου να παρουσιάσει τον εαυτό του ως ευαίσθητο στο θέμα της συστέγασης των δύο Δημοτικών Σχολείων για τη μεταφορά του Ειδικού Σχολείου και όσους δεν συμφωνούσαν, για παιδαγωγικούς λόγους με αυτήν την εξέλιξη, ως ανάλγητους.

«Η ευαισθησία δεν είναι a la carte. Το Ειδικό Σχολείο έπρεπε να φύγει από το χώρο που βρίσκεται χθες και όλοι συμφωνούν σ’ αυτό. Πολιτική με τα προσωπικά βιώματα δεν γίνεται. Έχω κι εγώ προσωπικά βιώματα και είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο θέμα. Όμως το γενικό καλό υπερτερεί των προσωπικών μας βιωμάτων και ευαισθησιών. Αν ήταν ευαίσθητος σ’ αυτό το θέμα ο κύριος δήμαρχος, το Ειδικό Σχολείο μέσα στα τέσσερα χρόνια της διοίκησής του θα είχε λειτουργήσει. Δεν έχει κάνει όμως ούτε τη μελέτη για την ανέγερση του σχολικού κτηρίου. Το έχω τονίσει πάρα πολλές φορές και έχω κάνει ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο εάν ο δήμος έχει καταθέσει μελέτες για ανέγερση σχολείων στο νέο ΕΣΠΑ που έχει ανοίξει. Δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη. Για νέες μελέτες μιλάω και όχι για μελέτες που υπήρχαν από προηγούμενες διοικήσεις».

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου είναι ενταγμένο στο δίκτυο βιβλιοθηκών
«Δυστυχώς δεν προσεγγίζουν το θέμα ως παιδαγωγοί»
«Όλοι οι μαθητές θέλουν να έχουν τα εργαστήριά τους»
«Η Ε΄ ΕΛΜΕ ψήφισε συντεχνιακά για τη συστέγαση των 19ου και 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου»
«“Λάδι μπόλικο, τηγανίτες τίποτα” η διοίκηση Μανδαλιανού»
Θανάσης Γαρούφας: Πράξεις δεν βλέπουμε από τη διοίκηση Μανδαλιανού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ