Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυνέντευξη στην «Αγκίδα» του Βασίλη Ανδρεάδη, υποψήφιου βουλευτή με τη ΝΔ

Συνέντευξη στην «Αγκίδα» του Βασίλη Ανδρεάδη, υποψήφιου βουλευτή με τη ΝΔ

Την πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε ο Βασίλης Ανδρεάδης, επιλέγοντας την «Αγκίδα» για να το κάνει και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Το βήμα που έκανε ο ιατρός παθολόγος Βασίλης Ανδρεάδης, εγκαταλείποντας μια επιτυχημένη αυτοδιοικητική πορεία για την κεντρική πολιτική σκηνή, ήταν πολύ θετικό, αφού διάθεση για προσφορά στο δήμο από τη θέση του αυτοδιοικητικού υπάρχει από πολλούς, ενώ αντίθετα έλλειπαν οι υποψηφιότητες για την κεντρική πολιτική σκηνή. Στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, ο πρώην αντιδήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Βασίλης Ανδρεάδης έχει να προσφέρει περισσότερα στον τόπο ως υποψήφιος για το Ελληνικό Κοινοβούλιο παρά ως υποψήφιος δήμαρχος ανάμεσα στις πολλές άλλες υποψηφιότητες.

Αγκίδα: Τελικά κάνατε το βήμα και αποχωρήσατε από την τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρετήσατε επί δύο θητείες ως δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης, ως αντιδήμαρχος και ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία και να αφήσετε την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ μάλιστα ήσασταν ο πρώτος που ανακοινώθηκε ως υποψήφιος δήμαρχος. Γιατί;

Βασίλης Ανδρεάδης: Εγώ όταν ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν το έκανα για λόγους αυτοπροβολής ή γιατί είχα προσωπικές φιλοδοξίες. Μου ζητήθηκε να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του δημοτικού συμβούλου, το σκέφτηκα και το αποφάσισα, γιατί ήθελα να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα και έζησα, στον τόπο που έχω τις κοινωνικές μου επαφές. Θεωρώ ότι στις δυο αυτές θητείες έβαλα κι εγώ το λιθαράκι της προσφοράς στο δήμο μας. Κατόπιν θεωρήσαμε μαζί με φίλους και συνεργάτες που συμπορευόμαστε ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα στο δήμο και έτσι φτάσαμε στην υποψηφιότητά μου για τη θέση του δημάρχου. Είχα στο νου πως με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ενωθούν δυνάμεις στο δήμο ούτως ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε παραπάνω πράγματα, γιατί ο δήμος έχει τεράστιες ανάγκες και πάρα πολλά προβλήματα, όπως όλη η δυτική Θεσσαλονίκη.

Στην πορεία προέκυψε η πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία να θέσω υποψηφιότητα για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θεωρώ ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία από άλλο μετερίζι εξυπηρετώ τους στόχους που είχα σαν υποψήφιος δήμαρχος, δηλαδή να προσφέρω στο δήμο και να ενωθούν δυνάμεις για να γίνουν πράγματα για το δήμο. Η απόφασή μου λήφθηκε στη βάση της προσφοράς στο δήμο, στην ευρύτερη περιοχή και σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε στο δήμο υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι με εμπειρία, με διάθεση να προσφέρουν και πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν. Δεν είχε νόημα να προσπαθήσουμε όλοι για την πρόοδο του τόπου από το ίδιο μετερίζι, γι’ αυτό εγώ έκανα την επιλογή να προσπαθήσω για τα ίδια πράγματα από διαφορετικό μετερίζι. Πρόθεσή μου είναι να συνεργαστώ με όλους τους υποψηφίους για να πάει μπροστά ο τόπος.

Αγκίδα: Στον ενιαίο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν είχαμε ποτέ υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο κυβερνώντος κόμματος. Πιστεύετε πως το γεγονός ότι ο δήμος δεν είχε όχι βουλευτή αλλά ούτε καν υποψήφιο βουλευτή κυβερνητικού κόμματος έπαιξε ρόλο στο να είναι ίσως ο πιο αδικημένος δήμος της περιοχής και του πολεοδομικού συγκροτήματος παρ’ όλο που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της βόρειας Ελλάδας;

Βασίλης Ανδρεάδης: Θεωρώ ότι οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, που δεν ήταν από τα δυτικά, είχαν την έγνοια των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης και την πρόθεση να προσφέρουν, γιατί είμαι σίγουρος ότι βλέπουν ενιαία την πόλη. Πράγματι όμως όταν δεν υπάρχει κάποιος από τα δυτικά, δεν είναι ίδια η πίεση που μπορεί να ασκήσει στην κυβέρνηση. Τα προβλήματα που ζεις καθημερινά είναι αντικειμενικό πως τα γνωρίζεις καλύτερα και μπορείς να τα εκφράσεις καλύτερα.

Αγκίδα: Έχουμε το παράδειγμα του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου το οποίο είναι έτοιμο από το Σεπτέμβριο και δεν παραδίδεται για να λειτουργήσει. Εάν υπήρχε βουλευτής από το δήμο μας δεν θα ήταν διαφορετική η κατάσταση;

Βασίλης Ανδρεάδης: Θεωρώ πως η πίεση προς την κυβέρνηση θα ήταν μεγαλύτερη. Οι άνθρωποι που είναι από έναν τόπο και επιπλέον πέρασαν από την τοπική αυτοδιοίκηση, γνωρίζουν τα προβλήματα εκ των έσω κι έτσι όταν συζητάνε με την κυβέρνηση μπορούν να τα αναλύσουν στο βαθμό, στο βάθος και στο μέτρο που χρειάζεται για να γίνουν κατανοητά και να επιλυθούν.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ