Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘΕΠΑΝ: «Ομερτά», ολιγωρία, «χαμένα» έγγραφα, «τρικλοποδιές»

ΘΕΠΑΝ: «Ομερτά», ολιγωρία, «χαμένα» έγγραφα, «τρικλοποδιές»

Το θέμα του Θεματικού Πάρκου Νεολαίας (παλαιά Κοιμητήρια Ελευθερίου-Κορδελιού), νόμιζαν κάποιοι πως επειδή προχώρησε το θέμα το Νομικό Τμήμα του Κράτους, πως θα  ξεχαστεί και θα «φανεί» το ανάλογο «ενδιαφέρον» που δείχνει η Δημοτική Αρχή και οι προηγούμενοι που εμπλέκονται αρνητικά ως προς την εξέλιξη.

Είναι τεράστιο ζήτημα, γιατί εμπλέκεται η Μητρόπολη χρησιμοποιώντας τα δικά της χαρτιά (που δεν έχουν νομική ισχύ ως προς το ιδιοκτησιακό), εμπλέκονται διοικήσεις του Δήμου που άφησαν απροστάτευτη την περιουσία του (αφού το ΘΕΠΑΝ του ανήκει), υπήρξαν «κρυμμένα» χαρτιά, δηλώσεις τύπου «το πουλάκι πέταξε», εμφάνιση εγγράφων που εξυπηρετούσαν μόνο την Εκκλησία (άραγε από που «εμφανίστηκαν»). Και τι δεν έχει γίνει; «Πράγματα και θάματα» για να χαθεί!

Από αυτό το μέσο, όλοι οι συντελεστές, έχουν δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα, με δεκάδες ερωτήματα τόσο στον κ. Αντιδήμαρχο Οικονομικών, όσο και στη Δημοτική Αρχή. Οι αναγνώστες, μπορούν να ανατρέξουν στο αρχείο της «Αγκίδας» για να δουν αν δόθηκε έστω μία απάντηση στα ερωτήματα, για να καταλάβουν αν η Δημοτική Αρχή (όποια κι αν είναι αυτή) δίνει τον απαραίτητο σεβασμό στους πολίτες. Να θυμίσουμε πως η υποχρέωση των πολιτών στο δημοκρατικό πολίτευμα είναι να ελέγχει τους «εκπροσώπους» του και οι εκλεγμένοι «εκπρόσωποι» του να «λογοδοτούν» στους πολίτες.

Μου κάνει εντύπωση, πως όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν στόματα κλειστά και θα ζητήσουν τη ψήφο του κόσμου και στις επερχόμενες εκλογές!

Μου κάνει εντύπωση, πως αυτοί που δεν γνώριζαν από την Δημοτική Αρχή, δεν ονοματίζουν αυτούς που γνώριζαν και υπάρχει μία «ομερτά» μεταξύ τους και γίνονται συνένοχοι!

Μου κάνει εντύπωση, πως αυτοί που «ξεγέλασαν» και έβαλαν «τρικλοποδιά» τους υπόλοιπους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής για να ψηφίσουν πως δεν ανήκει το ΘΕΠΑΝ στο Δήμο, περνούν στο «απυρόβλητο» και τους προστατεύουν οι εξαπατημένοι!

Μου κάνει εντύπωση, το τι εσκεμμένα λάθη έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια και προσπαθώ να σκεφτώ το «όφελος» που θα είχαν όλοι αυτοί που εμπλέκονται (έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα που προφανώς δεν μπορούν να δημοσιευτούν, γιατί είναι προσωπικά)!

Μου κάνει εντύπωση, το θράσος της Εκκλησίας να διεκδικήσει κάτι που δεν της ανήκει και ο τρόπος που προσπαθεί να το «κερδίσει» που εκθέτει όλο το πολιτικό προσωπικό του Δήμου!

Μου κάνει εντύπωση, πως οι Διοικήσεις του Δήμου, δεν έψαξε ποτέ το ίδιο του το αρχείο, για να βρει έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιοκτησία!

Μου κάνει εντύπωση που η σημερινή Δημοτική Αρχή, ρίχνει το βάρος στις προηγούμενες Διοικήσεις, αλλά στη θητεία της έπρεπε να λυθεί το πρόβλημα και δεν έκανε αυτά που έπρεπε για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της!

Μου κάνει εντύπωση, που έπρεπε να ασχοληθούν κάποιοι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης και ενεργοί πολίτες, προκειμένου να βρουν έγγραφα και στοιχεία για να μπορεί να αποδειχθεί η ιδιοκτησία του χώρου και δεν έκαναν τίποτα οι Διοικήσεις του Δήμου!

Μου κάνει εντύπωση, που απειλήθηκαν με μηνύσεις άνθρωποι που ψάχνουν επιπλέον στοιχεία και προωθούν το θέμα για να μην χαθεί αυτή η τεράστια δημοτική περιουσία, κρίνοντας την ανεπάρκεια ή την εσκεμμένη ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής!

Μου κάνει εντύπωση, που κανείς που έχει ευθύνες στο θέμα είτε με εσκεμμένες ενέργειες, είτε επειδή δεν γνώριζε και δεν προσπάθησε να μάθει, δεν έχει την ευθιξία να παραδεχθεί την ολιγωρία που έχει επιδείξει!

Μου κάνει εντύπωση, που όλοι έχουν την υπόθεση σαν κρυφό μυστικό και δεν το ανοίγουν. Αυτό βέβαια έχει να κάνει, για να μην φανεί η ανεπάρκεια και η ολιγωρία και όσων συμβούλων ήξεραν και όσων δεν ήξεραν! Όπως επίσης γιατί υπάρχουν πολλά αλισβερίσια μεταξύ των συμβούλων!

Μου κάνει εντύπωση, στη τελική, ποιοι είναι αυτοί που ζητούν τη ψήφο μας, που ψηφίζονται για να μας «εκπροσωπήσουν», για να διαφυλάξουν τη περιουσία του Δήμου, για να διαχειριστούν τη περιουσία του Δήμου και να διαχειριστούν τα προβλήματα και τη καθημερινότητα του πολίτη, όταν δεν σκέφτονται να κάνουν τα αυτονόητα υπέρ του Δήμου ή όταν έχουν συμφέροντα!

Υγ1: Μετά το Πάσχα, θα γελάσει και το «παρδαλό κατσίκι», γιατί η έρευνα δεν τελείωσε πάνω σε αυτό το θέμα!

Υγ2: Δεν ξεχνάμε και δεν θα αφήσουμε να ξεχάσει κανείς!

Υγ3: «Ομερτά» γιατί είναι «εγκληματική» η σιωπή που είχε ως αποτέλεσμα να διεκδικεί το ΘΕΠΑΝ η Εκκλησία και άφησε ενδεχόμενο να χαθεί υπέρ της Εκκλησίας.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ