Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ αντιδήμαρχος Δίκρανων Κορδελιού Ευόσμου ακόμη δεν παραιτήθηκε

Ο αντιδήμαρχος Δίκρανων Κορδελιού Ευόσμου ακόμη δεν παραιτήθηκε

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου υπάρχει αντιδήμαρχος Δίκρανων.

Ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος, όταν εισήχθη από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση το θέμα της διεκδίκηση του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας (παλιά κοιμητήρια) από το δήμο, έφτασε να πει σε δημοτικό σύμβουλο ότι είναι έτοιμος να πάρει τα δίκρανα και να εισβάλει στο ΘΕΠΑΝ.

Ο αντιδήμαρχος είπε τη συγκεκριμένη κουβέντα στο δημοτικό σύμβουλο γιατί ο δεύτερος πίστευε ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο, ότι κακώς το Κτηματολόγιο το ενέγραψε στα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας και ζητούσε να γίνουν νομικές ενέργειες από το δήμο για την υπεράσπιση της δημοτικής περιουσίας.

Ο δήμαρχος και η διοίκησή του όχι μόνο αρνήθηκαν να δεχτούν τη νομική διεκδίκηση του ΘΕΠΑΝ, όχι μόνο πρότειναν, χωρίς να υπάρχει εισήγηση, να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο πως το ακίνητο δεν ανήκει στο δήμο, όπως και έγινε, αλλά επιπλέον ο αντιδήμαρχος κατηγόρησε το δημοτικό σύμβουλο ως σφετεριστή ξένης ιδιοκτησίας.

Από τότε όμως κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Βρέθηκε από την αντιπολίτευση στη Διεύθυνση Γεωργίας ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου, ο οποίος ανήκει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου γιατί μόνο αυτός μπορεί να τον παραλάβει, αλλά δεν είχε πάει να τον παραλάβει και να τον καταθέσει στο Κτηματολόγιο για να καταχωρηθεί το ακίνητο στο δήμο. Βρέθηκαν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού με την οποία ο δήμος ζητούσε το ΘΕΠΑΝ και το έγγραφο της Διεύθυνσης Γεωργίας με την απάντηση για τον τρόπο που μπορούσε να το πάρει ο δήμος. Βρέθηκαν δηλαδή όλα εκείνα τα έγγραφα που αποδείκνυαν πως το ακίνητο του ΘΕΠΑΝ όχι μόνο δεν είναι διαφιλονικούμενο, αλλά είναι ξεκάθαρα του δήμου.

Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις θα έπρεπε να παραιτηθεί ο ίδιος ο δήμαρχος γιατί πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει ότι το ΘΕΠΑΝ δεν είναι του δήμου, χωρίς να ψάξει ούτε στο αρχείο του δήμου για να βρει έγγραφα. Ο δήμαρχος όμως δεν παραιτήθηκε. Το εκπληκτικό όμως είναι ότι δεν παραιτήθηκε ούτε ο αντιδήμαρχος, που ήταν τόσο σίγουρος για το ότι το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο, ώστε κατηγορούσε δημοτικό σύμβουλο πως είναι σφετεριστής με δίκρανα γιατί θέλει να διεκδικήσει το ΘΕΠΑΝ. Καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τη διοίκηση Μανδαλιανού για το γεγονός ότι ισχυρίζονταν πως δεν ανήκει στο δήμο το δημοτικό ακίνητο του ΘΕΠΑΝ αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τη διοίκηση Μανδαλιανού δεν παραιτήθηκε κανείς, ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο αντιδήμαρχος Δίκρανων, αλλά και κανένας τους δεν κατονόμασε τους υπεύθυνους για το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή το ακίνητο του ΘΕΠΑΝ δεν έχει εγγραφεί στα περιουσιακά στοιχεία του δήμου στο Κτηματολόγιο και ο δήμος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για κάτι που του ανήκει.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ