Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤα τραγικά αποτελέσματα των κωλυσιεργιών της διοίκησης Μανδαλιανού

Τα τραγικά αποτελέσματα των κωλυσιεργιών της διοίκησης Μανδαλιανού

Στις 29 Μαρτίου 2023 συνεδρίασε εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου με θέμα την έγκριση επειγουσών πρόσθετων εργασιών για το έργο «ΔΙΑΝΟΙΞΗ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ & ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ, Δ.Ε. ΕΥΟΣΜΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ» (Α.Μ. 02/2022), προϋπολογισμού 277.500€ (με ΦΠΑ 24%) και ποσού σύμβασης 215.565,55€ (με ΦΠΑ 24%)”.

Ποιος είναι οι συγκεκριμένες οδοί; Είναι οι οδοί που βρίσκονται γύρω από το νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, το οποίο στέκει έτοιμο από τον Σεπτέμβριο χωρίς να παραδίδεται για να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές τους. Είναι οι οδοί για τις οποίες η αντιπολίτευση του δήμου φώναζε πως πρέπει να διαμορφωθούν εγκαίρως, προκειμένου να είναι έτοιμες όταν ολοκληρωθεί η ανέγερση του σχολικού κτηρίου και η διοίκηση Μανδαλιανού κωλυσιεργούσε απαντώντας πως θα είναι έτοιμες.

Ποιο συγκεκριμένα ήταν το θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Μαρτίου 2023; Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΥΑΘ ένας αγωγός περνούσε μέσα από το νηπιαγωγείο. Τελικά, όταν τα συνεργεία άρχισαν τη διαμόρφωση, ανακάλυψαν πως ο αγωγός περνούσε μέσα από τον πεζόδρομο στα πλάγια του σχολείου. Για να συνεχίσει το έργο του πεζόδρομου πρέπει να μετακινηθεί ο αγωγός.

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι ο χρόνος παράδοσης του έργου του πεζόδρομου αλλάζει γιατί οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Καταλαβαίνει κανείς ότι είναι τραγικά τα αποτελέσματα της κωλυσιεργίας της διοίκησης Μανδαλιανού. Κανονικά οι εργασίες για τη διάνοιξη των δρόμων θα έπρεπε να είχαν αρχίσει από το 2020. Η διοίκηση Μανδαλιανού τις ξεκίνησε με φοβερή καθυστέρηση με αποτέλεσμα να είναι έτοιμο το σχολικό κτήριο και όχι οι δρόμοι. Τώρα προέκυψε και το ζήτημα του αγωγού της ΕΥΑΘ. Μα γι’ αυτό οι εργασίες για τη διάνοιξη των δρόμων έπρεπε να αρχίσουν εγκαίρως. Γιατί ακριβώς μπορεί να προκύψουν προβλήματα, όπως και προέκυψαν. Η διοίκηση Μανδαλιανού και σ’ αυτό το ζήτημα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, γιατί για μία ακόμα φορά ενεργεί κατόπιν εορτής, μη μπορώντας να διαχειριστεί ούτε τα απλούστερα έργα.

Κιμ. Ο.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ