Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΝερό στο μύλο του τοπικισμού από τη Μαρία Μανούκα

Νερό στο μύλο του τοπικισμού από τη Μαρία Μανούκα

Η υποψήφια δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μαρία Μανούκα εξέδωσε ένα δελτίο τύπου για αυτοψία που έκανε στο Κορδελιό ρίχνοντας νερό στο μύλο του τοπικισμού.

«Με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης Μανδαλιανού επί σχεδόν τέσσερα χρόνια το Κορδελιό βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη και την απόλυτη αδιαφορία. Οι κάτοικοί του έχουν κάθε δίκιο να αισθάνονται δημότες δεύτερης, ακόμα και τρίτης κατηγορίας, διότι αντιλαμβάνονται με τον χειρότερο τρόπο ότι δεν υπάρχουν στο οπτικό πεδίο του δημάρχου», λέει στο δελτίο τύπου η κυρία Μανούκα.

Είναι διαφορετική η κατάσταση στον Εύοσμο; Οι κάτοικοι του Ευόσμου είναι στο οπτικό πεδίο του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, ο οποίος άφησε να υποστεί έξωση το ΚΕΠ της Νέας Πολιτείας και επί 17 μήνες μέχρι τώρα δεν φροντίζει να το λειτουργήσει ταλαιπωρώντας χιλιάδες κατοίκους; Σε ποια γειτονιά του Ευόσμου έδωσε σημασία ο δήμαρχος; Στην Ελπίδα; Στην Κάτω Ηλιούπολη;

Πρόσφατα η κυρία Μανούκα έβγαλε ανακοίνωση γιατί επί μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε φωτισμός σε μεγάλο τμήμα της οδού Καραολή και Δημητρίου, της μεγαλύτερης οδού του Ευόσμου. Ενδιαφέρθηκε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου για την οδό Αντώνη Τρίτση; Μήπως ενδιαφέρθηκε για την οδό 25ης Μαρτίου, που στις διασταυρώσεις της γίνονται συνεχώς τροχαία ατυχήματα και σχετικά πρόσφατα υπήρξε και θανατηφόρο; Ή μήπως έκανε τίποτα για τις οδούς Ακαδήμου και Αναγεννήσεως; Εάν αισθάνονται οι κάτοικοι του Κορδελιού πολίτες τρίτης κατηγορίας, τι πρέπει να αισθάνονται οι κάτοικοι άνωθεν της περιφερειακής οδού ή οι κάτοικοι της Διαλογής;

Η κυρία Μανούκα με την ανακοίνωσή της περί φτωχών συγγενών κατοίκων του Κορδελιού έκανε δύο μεγάλα ατοπήματα. Το πρώτο είναι ότι αναγνώρισε πως η διοίκηση Μανδαλιανού κάνει πράγματα για τον Εύοσμο, ενώ δεν κάνει για το Κορδελιό. Όταν η κυρία Μανούκα βρει αυτά που κάνει για τον Εύοσμο ο κύριος Μανδαλιανός, να τα πει και σ’ εμάς να τα μάθουμε. Το δεύτερο και τραγικότερο όμως είναι ότι φέρνει σε αντιπαράθεση τους κατοίκους του Ευόσμου και του Κορδελιού που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν γιατί ζουν τα ίδια προβλήματα.

Κάποιος ας ενημερώσει την κυρία Μανούκα ότι ο Εύοσμος, σε σχέση με άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ήταν ένας τεράστιος δήμος και πριν ενωθεί με το Κορδελιό. Αυτός ο τεράστιος δήμος με τους πολίτες πρώτης κατηγορίας δεν έχει στάδιο και κολυμβητήριο. Κουφάρια ενός μισοτελειωμένου σταδίου κι ενός μισοτελειωμένου κολυμβητηρίου στέκουν άνωθεν της περιφερειακής οδού για πάνω από 20 χρόνια. Στον Εύοσμο, με τους πολίτες πρώτης κατηγορίας, εκατοντάδες μαθητές κάνουν μάθημα σαν τους τυφλοπόντικες σε υπόγειες αίθουσες.

Προφανώς η κυρία Μανούκα έπρεπε να κάνει το χατίρι τοπικών παραγόντων του Κορδελιού που έχει στο ψηφοδέλτιό της, οι οποίοι επενδύουν στον τοπικισμό από την αρχή της θητείας του κυρίου Μανδαλιανού και το κάνουν σκόπιμα για να αποπροσανατολίσουν. Την ώρα που το Κορδελιό πνιγόταν στη δυσοσμία, δημοτικός σύμβουλος, που θα είναι υποψήφιος μαζί της, ψήφιζε για τη λήψη της χορηγίας από την Elpedison κόντρα στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην λαμβάνει χορηγίες μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας. Ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος έλεγε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως για το ΘΕΠΑΝ έπρεπε να αποφασίσει η Δικαιοσύνη γιατί ο ίδιος έχει μπερδευτεί σε ποιον ανήκει το ακίνητο. Ένα ακίνητο που τον τίτλο ιδιοκτησίας του μπορεί να τον πάρει μόνο ο δήμος!!

Οι κάτοικοι Ευόσμου και Κορδελιού είναι τρίτης κατηγορίας, βράζουν στο ίδιο καζάνι, έχουν τα ίδια προβλήματα και οι αυτοδιοικητικοί οφείλουν να τα λύσουν κι όχι να δημιουργούν μία ανύπαρκτη εικόνα κατοίκων πολλών κατηγοριών. Δεν δημιούργησαν τα προβλήματα του Κορδελιού οι Ευοσμίτες και τα προβλήματα του Ευόσμου οι Κορδελιώτες.

Κακή αρχή έκανε η κυρία Μανούκα για τον τρόπο που σκέφτεται να διοικήσει αυτόν το δήμο, εάν ο κόσμος την εμπιστευτεί.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ