Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΥπογειοποιούνται οι γραμμές των τρένων στην περιοχή της Διαλογής…

Υπογειοποιούνται οι γραμμές των τρένων στην περιοχή της Διαλογής…

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 8ης Μαρτίου 2022, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Κώστας Αμανατιάδης, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, πρότεινε να γίνουν ενέργειες από το Δημοτικό Συμβούλιο για την υπογειοποίηση των γραμμών των τρένων της περιοχής της Διαλογής. Ο αντιδήμαρχος είπε ότι το θέμα είναι επίκαιρο και αν το Δημοτικό Συμβούλιο αντιδράσει και ενεργήσει γρήγορα, πιστεύει ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Είναι σίγουρο πως, 15 μέρες μετά από εκείνην την πρόταση του κυρίου Αμανατιάδη, κανένας από τη διοίκησή του δεν ασχολήθηκε με αυτήν, κανένα έγγραφο δεν συντάχθηκε προς την κυβέρνηση και τον ΟΣΕ. Αν πάλι έκανε ενέργειες η διοίκηση Μανδαλιανού ας μας το πούνε να το γράψουμε.

Επειδή όμως σίγουρα δεν προχώρησε την πρόταση του αντιδημάρχου, τώρα που θα την προχωρήσει, επειδή το έγραψε η «Αγκίδα», ας προσθέσει μία επιπλέον πρόταση. Να δοθούν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου τα χρήματα για να υλοποιήσει γρήγορα και αποτελεσματικά το έργο της υπογειοποίησης των γραμμών του τρένου στην περιοχή της Διαλογής. Εάν το κράτος ζητήσει δείγματα γραφής της διοίκησης Μανδαλιανού για να δώσει το πράσινο φως στην παραπάνω πρόταση, οι της διοίκησης Μανδαλιανού ας δείξουν ως παραδείγματα της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητάς τους το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας και το ΚΕΠ της Νέας Πολιτείας.

Σε περίπτωση που η διοίκηση Μανδαλιανού δεν προκρίνει την παραπάνω συμπλήρωση, ας κάνει την πρόταση όπως την είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών. Σίγουρα η διοίκηση Μανδαλιανού έχει το ειδικό βάρος, ως διοίκηση του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της βόρειας Ελλάδας, για να πετύχει την υλοποίηση της πρότασης και αυτό είναι ξεκάθαρο με βάση την αποτελεσματικότητα που επέδειξε στην παράδοση του κτηρίου του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και τη θεμελίωση του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Κώστας Καρακώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ