Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤρίτη και καταϊδρωμένη η διοίκηση Μανδαλιανού και για το στρατόπεδο Ζιάκα

Τρίτη και καταϊδρωμένη η διοίκηση Μανδαλιανού και για το στρατόπεδο Ζιάκα

Από το Μάιο του 2022 ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL) Βασίλης Ζεϊμπέκης μιλώντας στη Voria.gr, ενόψει του συνεδρίου Logi.C 2022, είχε επισημάνει ότι διακαής πόθος είναι η ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη ενός επιχειρηματικού πάρκου εφοδιαστικής εθνικής εμβέλειας και ότι υπάρχει συζήτηση και για τη δημιουργία agrologistics center στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα.

Την ώρα που ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL) μιλούσε για τη δημιουργία agrologistics center στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Καμία ενασχόληση με το στρατόπεδο Ζιάκα και με τη διεκδίκησή του από το δήμο.

Η διοίκηση Μανδαλιανού ξύπνησε απότομα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κάνει μέσα στο στρατόπεδο Ζιάκα φθηνές κατοικίες. Και πώς ξύπνησε; Ξύπνησε για να μας λέει άλλα ο δήμαρχος και άλλα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ο δήμαρχος να λέει πως δεν τον πειράζει να γίνουν και κατοικίες μέσα στο στρατόπεδο Ζιάκα, ο αντιδήμαρχος να λέει πως δεν θέλει να γίνουν κατοικίες αλλά το Ζιάκα να γίνει υπερτοπικό πάρκο με βάση το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Αν μιλήσει ένας τρίτος αντιδήμαρχος ίσως μας πει ότι δεν τον πειράζει η δημιουργία agrologistics center στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα και αν μιλήσει ένας τέταρτος αντιδήμαρχος ίσως να μας πει πως δεν τον πειράζει να γίνει εμπορικό κέντρο το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα.

Αλήθεια η διοίκηση Μανδαλιανού δεν ήξερε ότι γίνονταν συζητήσεις για τη δημιουργία agrologistics center στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα; Εάν δεν ήξερε, τι διοίκηση είναι και γιατί παραμένει στη θέση της; Στο δια ταύτα η διοίκηση Μανδαλιανού για άλλη μια φορά τρέχει τρίτη και καταϊδρωμένη πίσω από τις εξελίξεις, πίσω από την Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL)  και πίσω από την κυβέρνηση. Ίσως είναι δικαιολογημένη γιατί εδώ και 17 μήνες ασχολείται με τη διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Νέας Πολιτείας του Ευόσμου και δεν μπορεί να ασχοληθεί με τίποτε άλλο.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ