Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΨήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για το δυστύχημα στα Τέμπη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ 7η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ. Σ. ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στην έκδοση ψηφίσματος για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου.

Το κοινό ψήφισμα, που εγκρίθηκε από τις παρατάξεις που συμμετείχαν στην 7η συνεδρίαση της 8ης Μαρτίου 2023, έχει ως εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του και συνάμα την οδύνη του για τον θάνατο όλων των συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό γεγονός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συνέβη στα Τέμπη.

Ο Δήμος μας θρηνεί την απώλεια τόσων αδικοχαμένων ανθρώπων και μεταξύ αυτών τεσσάρων συνδημοτών μας.

Υπάρχουν  εγκληματικές ευθύνες για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβη νεκρών, στη πλειοψηφία νέους ανθρώπους  και δεν επαρκούν γενικόλογες «υποσχέσεις» για την αναζήτηση των αιτιών. Απαιτούμε την αλήθεια και την πλήρη απόδοση ευθυνών.

Να διερευνηθεί σε βάθος με διαφάνεια και δικαιοκρατία χωρίς συγκάλυψη, να χυθεί άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας μακριά από πελατειακές, κομματικές και μικροπολιτικές θέσεις και στάσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

Πολιτικές  για  «λιγότερο κράτος» προς όφελος των κερδών και των συμφερόντων το μόνο που τελικά υπόσχονται είναι ότι το «ποτέ ξανά» θα σημαίνει «και την επόμενη φορά». Η ιδιωτικοποίηση των πάντων αποδεικνύει κατά τρόπο οδυνηρό ότι τα κέρδη των εταιριών δεν μπορεί να είναι πάνω από τη ζωή, από τον άνθρωπο.

Η ασφάλεια των κατοίκων του τόπου μας και συνολικά όλων των πολιτών της χώρας πρέπει να είναι ο πρωταρχικός σκοπός όλων των εμπλεκόμενων στον πολιτικό στίβο τόσο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και σε επίπεδο κεντρικής διακυβέρνησης.

Οι νεκροί μας και ο ανθρώπινος πόνος πάντα θα στέκονται μπροστά μας, στις διεκδικήσεις μας για πολιτικές για όλα εκείνα τα καλά που μπορούν να είναι ανθρώπινα, για πολιτικές που θα έχουν ως κέντρο τον  άνθρωπο, τις ανάγκες του, τη ζωή του!”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ