Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕίναι δυνατόν η Διαλογή να είναι παραμελημένη περιοχή;

Είναι δυνατόν η Διαλογή να είναι παραμελημένη περιοχή;

Η Διαλογή είναι μία από τις πιο παραμελημένες περιοχές του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Αυτή και η Ε΄ Συνοικία του Κορδελιού μάλλον είναι οι πιο παραμελημένες περιοχές του δήμου.

Η Διαλογή δεν παραμελήθηκε από τη στιγμή που ενώθηκαν οι δύο πρώην δήμοι Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου για να προκύψει ο ενιαίος δήμος Κορδελιού Ευόσμου. Η περιοχή της Διαλογής ήταν παραμελημένη από την εποχή που ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού ήταν αυτόνομος.

Η περιοχή της Διαλογής λέγεται έτσι γιατί εκεί γίνεται η διαλογή των τρένων. Στην περιοχή δηλαδή της διαλογής ένας μεγάλος κρατικός οργανισμός είχε μια έντονη δραστηριότητα. Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί οι δήμαρχοι του Ελευθερίου Κορδελιού δεν πίεσαν το κράτος να κάνει πράγματα για την περιοχή, αφού εκεί δραστηριοποιούνταν ένας μεγάλος κρατικός οργανισμός επιβαρύνοντάς την. Είναι απορίας άξιο γιατί, όταν ο ΟΣΕ ήταν μια αμιγώς κρατική εταιρεία, οι δήμαρχοι Ελευθερίου Κορδελιού δεν πίεσαν το κράτος για να βοηθήσει στην αναβάθμιση της περιοχής. Είναι απορίας άξιο γιατί επιπλέον άφησαν ένα τεράστιο τμήμα της περιοχής χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα μεγάλα οικόπεδα να δοθούν ως ενέχυρο στους δανειστές. Μπορεί να απαντήσει κάποιος πρώην δήμαρχος στα αμείλικτα ερωτήματα; Γιατί έγινε Ανατολικό ζήτημα η πεζοδρόμηση της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά δεν έγινε ούτε απλό ζήτημα η περιοχή της Διαλογής;

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ