Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤέτοια είναι η αντίληψη της διοίκησης Μανδαλιανού για τις δημοκρατικές διαδικασίες

Τέτοια είναι η αντίληψη της διοίκησης Μανδαλιανού για τις δημοκρατικές διαδικασίες

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 8ης Μαρτίου 2023 , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ρούμελης έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Ξενίδου για διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου όποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θέλουν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις για την τραγωδία των Τεμπών που λάμβαναν χώρα εκείνην την ώρα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε σε ψηφοφορία δια ανατάσεως της χειρός την πρόταση και κάλεσε να σηκώσουν το χέρι όσοι ήταν υπέρ της διακοπής και μέτρησε 13 ψήφους. Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες 32 δημοτικοί σύμβουλοι.

Κατόπιν της καταμέτρησης των 13 ψήφων υπέρ της πρότασης, ο βαθύτατα δημοκράτης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε το εξής εκπληκτικό: «Δεκατρείς. Άμα είμαστε τριάντα δύο, λοιπόν συνάδελφοι θα συνεχίσουμε κατά πλειοψηφία. Συνεχίζουμε».

Ο αθεόφοβος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αντί να ρωτήσει ποιοι ψηφίζουν κατά της πρότασης και ποιοι ψηφίζουν λευκό, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας! Αφού 13 ψήφισαν υπέρ και οι παρόντες είναι 32 ας γράψει ο πρακτικογράφος και 19 κατά! Τζάμπα είναι. Ο κύριος Ρούμελης νόμισε πως βρίσκεται σε λαϊκή αγορά και έκανε παζάρια.

Στο σημείο αυτό εξεγέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Μπαλτάς. «Ποια πρόταση περνάει; Που ακούστηκε αυτό; Σας παρακαλώ βάλτε την πρόταση σωστά σε ψηφοφορία», διαμαρτυρήθηκε ο κύριος Μπαλτάς. Μετά την παρέμβαση του Θοδωρή Μπαλτά ο απίστευτος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αντί να ρωτήσει ποιοι καταψηφίζουν την πρόταση, ρώτησε ποιοι ψηφίζουν λευκό! Μέτρησε 4 ψήφους, τους άθροισε με τα υπέρ και αποφάνθηκε και πάλι πως όλοι οι υπόλοιποι ψηφίζουν κατά της πρότασης. Και πάλι αντέδρασε ο κύριος Μπαλτάς σ’ αυτήν την απίστευτη λειτουργία του προέδρου καλώντας τον να μετρήσει τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων που καταψηφίζουν γιατί κάποιος μπορεί να είναι παρών αλλά να μην ψηφίσει.

Μόνο μετά από την παρέμβαση του κυρίου Μπαλτά ο κύριος πρόεδρος ζήτησε να σηκώσουν το χέρι και όσοι καταψηφίζουν την πρόταση, αλλιώς θα άθροιζε χωρίς να σηκωθούν χέρια. Τέτοια είναι η αντίληψη της διοίκησης Μανδαλιανού για τις δημοκρατικές διαδικασίες. Τόσο συν τόσο, πλην τόσο, ίσον τόσο.

Στην εξέλιξη της διαδικασίας ο κύριος πρόεδρος, που έκανε ψηφοφορία με αυτόν τον τρόπο, έκλεισε το μικρόφωνο του δημοτικού συμβούλου Θανάση Γαρούφα για να μην ακουστεί. Η Δημοκρατία στο απόσπασμα.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ