Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Κλεάνθης Μανδαλιανός αναρωτιέται γιατί έγινε η τραγωδία των Τεμπών

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός αναρωτιέται γιατί έγινε η τραγωδία των Τεμπών

«Θλίψη, πόνος κι ένα τεράστιο “γιατί;”. Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη μας έχει συγκλονίσει όλους και έχει βυθίσει τη χώρα στο πένθος. Αυτές τις δύσκολες στιγμές η σκέψη μας βρίσκεται στους ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους, στις οικογένειές τους και στους τραυματίες που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα συντρίμμια.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή μου στους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος».

Αυτήν την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός. Ένα τεράστιο «γιατί» πλανάται κατά τον κύριο Κλεάνθη Μανδαλιανό. Αναρωτιέται ο κύριος δήμαρχος γιατί να συμβεί μια τραγωδία με 57 μέχρι τώρα νεκρούς.

Μπορούμε να του δώσουμε μια περιγραφική απάντηση στο «γιατί», αφού δεν κατάλαβε ή κάνει πως δεν κατάλαβε ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός γιατί συνέβη η τραγωδία των Τεμπών.

Το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού στεγάζεται σε έναν άθλιο χώρο. Άνωθεν της περιφερειακής οδού υπάρχει οικόπεδο, το οποίο προορίζεται για να χτιστεί Ειδικό Σχολείο. Η διοίκηση Μανδαλιανού όχι μόνο δεν πίεσε την πολιτεία για να χτιστεί το σχολείο με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά δεν έκανε ούτε μελέτη για την ανέγερσή του.

Το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού πρέπει να φύγει από τον άθλιο χώρο που στεγάζεται. Βρέθηκαν λοιπόν διάφοροι χώροι που απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους. Ο τελευταίος χώρος, που βρέθηκε άνωθεν της περιφερειακής οδού, απορρίφθηκε γιατί κατά τη γνώμη του κυρίου δημάρχου κόστιζε ακριβά! Ο κύριος δήμαρχος αξιολόγησε μαζί με τους συνεργάτες του το πόσο ακριβά κοστίζει ο χώρος, τον οποίο θα πλήρωνε το κράτος, και τον απέρριψε χωρίς να απευθυνθεί στο κράτος και να τους πει ότι είτε θα χτίσουν άμεσα το σχολείο είτε ο δήμος θα προχωρήσει στην ενοικίαση του συγκεκριμένου χώρου που κοστίζει ακριβά. Ο κύριος δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός έκανε οικονομία στο κράτος.

Το Ειδικό Σχολείο όμως έπρεπε να φύγει από τον άθλιο χώρο που βρίσκεται. Τι σκέφτηκε και αποφάσισε λοιπόν ο κοινωνικά ευαίσθητος κύριος Μανδαλιανός; Σκέφτηκε και αποφάσισε να στοιβάξει τους μαθητές του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου και να μεταφέρει στο κτήριο του 19ου το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού κάνοντας οικονομία στο κράτος.

Πλησίον του 24ου Δημοτικού Σχολείου υπάρχουν σχολεία με υπόγειες αίθουσες. Στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου θα μπορούσαν να απορροφηθούν κάποιες από αυτές. Αυτό ούτε που το σκέφτεται ο κύριος Μανδαλιανός γιατί είναι κοινωνικά ευαίσθητος μόνο όπου και όποτε και για όποιον θέλει.

Εάν αύριο συμβεί κάποιο ατύχημα σε κάποια υπόγεια αίθουσα ποιος θα φταίει;

Αυτή είναι η απάντηση στο «γιατί» του κυρίου Μανδαλιανού όσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών. Γιατί γινόταν κι εκεί οικονομία τόσο στα μέσα όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό, όπως οικονομία γίνεται και στην περίπτωση της στέγασης του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού. Πραγματικά είμαστε πολύ περίεργοι για την άποψη του κυρίου δημάρχου σχετικά με τη συστέγαση του 19ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων και τη μεταφορά του Ειδικού Σχολείου στο κτήριο του 19ου μετά από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών που μας έχει συγκλονίσει όλους και έχει βυθίσει τη χώρα στο πένθος.

Βασίλης Κιμ.

Η φωτιά στο κίμπο του 25ου Δημοτικού θα μπορούσε να κοστίσει ζωές μαθητών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ