Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης συνάντησης της Εθνικής Ομάδας Εργασίας για θέματα...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης συνάντησης της Εθνικής Ομάδας Εργασίας για θέματα Νεολαίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Εθνικής Ομάδας Εργασίας, για το πρόγραμμα «Europe Goes Local», στην οποία επιλέχθηκε να συμμετέχει και ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου ανάμεσα σε 20 δήμους της χώρας.

Η συνάντηση, που έλαβε χώρα από τις 21-24 Φεβρουαρίου στην πόλη της Καλαμάτας, έγινε υπό τη διοργάνωση και το συντονισμό του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης), το οποίο διαθέτει εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία σε προγράμματα νεολαίας, Erasmus & Solidarity Corps & προσφάτως στο πρόγραμμα “Europe goes local”.

Οι σκοποί της συνάντησης ήταν:

  • Η γνωριμία της εθνικής ομάδας εργασίας.
  • Η παρουσίαση των ευκαιριών που υπάρχουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+/Νεολαία και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.
  • Ο ορισμός του πλαισίου λειτουργίας και δράσεων της εθνικής ομάδας εργασίας.
  • Η γνωριμία με τη στρατηγική Europe Goes Local και η εξερεύνηση εργαλείων που υπάρχουν για την υποστήριξη στρατηγικών για νέους.
  • Τα επόμενα βήματα της εθνικής ομάδας εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προσδιορίσθηκε ο ρόλος της Εθνικής Ομάδας Εργασίας, ο τρόπος δημιουργίας και λειτουργίας μιας πλατφόρμας των νέων για τους νέους, καθώς και η ανάδειξη μιας περισσότερο φιλικής πλευράς των Δήμων προς τη νεολαία.

Με ζητούμενο την οργανωτική ετοιμότητα και την ανάληψη δράσεων  από πλευράς οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε  οι Δήμοι να μπορέσουν να γίνουν πιο προσιτοί στους νέους, συζητήθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της κοινωνικής συμμετοχής μέσω της προώθησης των προβληματισμών αλλά και των ενδιαφερόντων της νέας γενιάς σε θέματα που αφορούν στον εθελοντισμό, την κοινωνική ένταξη, την τέχνη, την παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία, κά.

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνάντησης κατατέθηκαν εμπειρίες από Δήμους που ήδη έχουν προβεί σε δράσεις για τους νέους , όπως οι Δήμοι Λάρισας και Παπάγου -Χολαργού με τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, έγινε η παρουσίαση του τρόπου υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τον Δήμο Τρίπολης, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα εθελοντισμού από την εθελοντική ομάδα Κοζάνης σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης, ενώ ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου  προέβη στην παρουσίαση των δράσεων για τη νεολαία στο πλαίσιο της 20ετούς λειτουργίας του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων. Συγχρόνως, έγινε ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, σχετικά με τον τρόπο που αυτές μπορούν να υιοθετηθούν και από άλλους Δήμους, για μια πιο ενεργή νεολαία που θα μπορεί να προσφέρει και να νιώθει πιο χρήσιμη, προσπάθεια που ενσωματώνεται στις προτεραιότητες και στους άξονες των Δήμων της χώρας.

Στην πανελλαδική συνάντηση της Εθνικής Ομάδας Εργασίας για θέματα Νεολαίας τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου εκπροσώπησαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης: Σοφία Γιαννουχίδου (Προϊσταμένη Τμήματος) και Γεωργία Παπαδοπούλου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ