Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»

«ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»

Την παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο «ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ» εξέδωσε η Πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛΠΕ:

«Στο βωμό του κέρδους, το κεφάλαιο και η κρατική αδιαφορία που “πριμοδοτεί” εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών, δολοφόνησε ακόμα μια φορά, με ένα περιστατικό που γέμισε θλίψη και πένθος ολόκληρη τη χώρα.

Πολύνεκρα “δυστυχήματα”, εργατικά “ατυχήματα”, καθημερινή ρύπανση και υποβάθμιση της ζωής μας, ελλιπής περίθαλψη και μηδενική νοσηλευτική πολιτική  (πλέον ιδιωτικοποιεί και κερδοφόρες πτέρυγες νοσοκομείων), εξαφανισμένα εργασιακά δικαιώματα, αυθαιρεσίες κατά των πολιτών, φωτογραφικά νομοθετήματα εναντίον των δικαιωμάτων όλων μας για να διασφαλίσουν το ξεπούλημα των πάντων, με οικονομική εξαθλίωση, δείχνοντας “ελεημοσύνη στους ιθαγενείς” με καθρεφτάκια  και δωρίζοντας επιχειρήσεις δημοσίου ενδιαφέροντος σε ιδιώτες και συγγενείς τους, δίνοντας “προίκα” τις ζωές όλων μας.

Μιλούν με νούμερα ισολογισμών και ποσοστά για να αποδείξουν την “επιτυχία” και την “ανάπτυξη” τους, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή που την βλέπουν ως κόστος.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για όλους όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δεν θα τα ξαναδούν. Όλη η κοινωνία (κι εμείς ως μέρος αυτής) δεν θα ξεχάσει.

Υ.Γ. 1: Δεν πρέπει να ξεχνούμε όλα τα θύματα του κεφαλαίου και της κρατικής αδιαφορίας. Οι διεκδικήσεις και οι αγώνες για μια αξιοπρεπή και ασφαλή ζωή όλων μας, πρέπει να γίνουν κανόνας.

Υ.Γ. 2: Στο “μετερίζι” μας, δεν ξεχνούμε και θα επισημαίνουμε πάντα, τα πολύνεκρα “ατυχήματα” των εταιρειών πετρελαίου στην Ελλάδα. Για αυτό η νέα επέκταση των ΕΛΠΕ θα πρέπει να μείνει μόνο στα χαρτιά και αυτό είναι χρέος όλων μας για να μην ζήσουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο στο μέλλον, από αυτό που συνέβη. Η ολική απομάκρυνση είναι μονόδρομος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ