Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΝαθαναηλίδης σε διοίκηση Μανδαλιανού για Ζιάκα: Τέτοιοι είστε

Ναθαναηλίδης σε διοίκηση Μανδαλιανού για Ζιάκα: Τέτοιοι είστε

Ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 22ας Φεβρουαρίου 2023, αναφέρθηκε στο στρατόπεδο Ζιάκα και στα όσα είπε προηγουμένως ο αντιδήμαρχος Κώστας Σωτηράκης, λέγοντας ότι το 2017-2018 ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα ακίνητα ως μνημονιακή υποχρέωση, τα δέσμευσε στο υπερταμείο. Τότε, όπως τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος, η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε έρευνα και βρήκε τα 63 ακίνητα του δήμου που μπήκαν στο υπερταμείο, τα κατέγραψε, προκάλεσε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τα παρουσίασε. Ένα από αυτά τα ακίνητα ήταν και το στρατόπεδο Ζιάκα.

Ο κύριος Ναθαναηλίδης υπογράμμισε ότι παράταξή του ζήτησε πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο να παρθεί πρωτοβουλία, όπως έγινε σε άλλους δήμους, και η διοίκηση να ζητήσει να επιστραφούν στο δήμο τα ακίνητα που είναι δεσμευμένα στο υπερταμείο, ενώ τόνισε πως όλα τα δεσμευμένα ακίνητα βρίσκονται στο Ελευθέριο Κορδελιό εκτός από ένα ασήμαντο που βρίσκεται στον Εύοσμο και συμπλήρωσε λέγοντας ότι στο υπερταμείο μαζί με το Ζιάκα βρίσκεται και ολόκληρη η περιοχή της Διαλογής.

«Τα είπαμε πέρσι, τα είπαμε πρόπερσι, αλλά δεν πήρατε καμία πρωτοβουλία και δεν σας απασχόλησε καθόλου το θέμα. Όσον αφορά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για δημιουργία οικοδομών στο στρατόπεδο Ζιάκα, δεν είπαμε ότι συναίνεσε ο δήμαρχος. Είπαμε ότι δεν αντέδρασε. Εμείς σαν δήμος λέμε ότι στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προορίζουμε το στρατόπεδο Ζιάκα για πράσινο, αθλοπαιδειές, στάδια, σχολεία και άλλα παρόμοια. Όταν ακούς ότι θα έρθει, θα το πάρει και θα το κάνει κατοικίες ή ότι άλλο, εσύ σαν δήμαρχος που είσαι δεν πρέπει να εκπροσωπήσεις την πρόταση που κάνεις σαν δήμος; Δεν πρέπει να πεις ότι εμείς δεν έχουμε χώρους και ψάχνουμε να βρούμε και όχι μόνο δεν θα το πάρετε αλλά θα μας το δώσετε; Το ότι δεν απαντάς δεν είναι πρόβλημα; Ξέρετε τι είπε ο αντιδήμαρχος προλογίζοντας το θέμα; Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δεν έχουμε όπλα. Να κάνουμε ένσταση στο σχέδιο που θα κάνουνε. Εντάξει, τέτοιοι είστε. Έτσι θα προχωρήσετε», συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Τη μεγαλύτερη δύναμη που έχουμε είναι ο κόσμος. Ποια πολιτική πίεση θα ασκήσετε; Ποια πρωτοβουλία θα πάρετε; Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τόσα ακίνητα συνεχίζουν και μένουν στο υπερταμείο και δεν τα διεκδικείτε».

Τα. Σ.

«Λαϊκισμός και λασπολογία για το Ζιάκα από αυτούς που έβαλαν το Λευκό Πύργο στο ΤΑΙΠΕΔ»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ