Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Η διοίκηση Μανδαλιανού κλείνει το μάτι σε εμπορικές δραστηριότητες στο Ζιάκα»

«Η διοίκηση Μανδαλιανού κλείνει το μάτι σε εμπορικές δραστηριότητες στο Ζιάκα»

Στα όσα περί λασπολογίας και λαϊκισμού σχετικά με το στρατόπεδο Ζιάκα είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου Κώστας Σωτηράκης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Φεβρουαρίου 2023, απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Μπαλτάς λέγοντας πως δεν ξέρει εάν έκανε κι άλλος δημόσια ανάρτηση/τοποθέτηση για τις πρόσφατες εξελίξεις στο στρατόπεδο Ζιάκα, αλλά έκανε ο ίδιος, θίγοντας σ’ αυτή τη δημόσια ανάρτηση το ζήτημα ότι σ’ ένα τέτοιο σχέδιο δεν υπήρξε αντίδραση από τη διοίκηση του δήμου.

Ο κύριος Μπαλτάς συνέχισε λέγοντας πως οι εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας απέδειξαν ότι το στρατόπεδο Ζιάκα, εάν μία κυβέρνηση το επιθυμεί, μπορεί να το διαχειριστεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, σε αντίθεση με αυτά που η διοίκηση Μανδαλιανού, μέσω του αντιδημάρχου, έλεγε τον προηγούμενο καιρό, ότι δηλαδή δεν μπορεί να γίνει κάτι με το στρατόπεδο Ζιάκα, επειδή μία ανήκει στον στρατό, την άλλη ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και ότι είναι ένα θέμα για το οποίο είναι μάταιη η οποιαδήποτε προσπάθεια. Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια με αυτήν την αφήγηση από πλευράς διοίκησης για έναν χώρο που έχει ανάγκη ο δήμος.

Ο Θοδωρής Μπαλτάς τόνισε ότι η έκφραση που ειπώθηκε από το κυβερνητικό στέλεχος ήταν «εμπορικές και οικοδομικές δραστηριότητες», όπου οι οικοδομές θα πωλούνται φθηνότερα, και στην έκφραση αυτού του σχεδίου δεν υπήρξε ακαριαία αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Χρειαζόταν απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι σε τέτοια εξαγγελία τι θα κάνουμε», αναρωτήθηκε ο Θοδωρής Μπαλτάς και επισήμανε ότι φαίνεται πως, με βάση τα λεγόμενα του κυρίου Σωτηράκη, υπάρχει συναίνεση και πως περίπου η διοίκηση του δήμου συμφωνεί με την εξαγγελία.

Ο κύριος Μπαλτάς συνέχισε λέγοντας ότι όταν υπήρχε η λαθεμένη απόφαση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το στρατόπεδο Ζιάκα τότε πολύ σωστά ακαριαία αντέδρασαν οι πάντες, ενώ τώρα πέρασε μία εβδομάδα και ακόμη ψάχνονται. Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με αξιοποίηση του στρατοπέδου, αλλά με εκμετάλλευση γιατί μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει στις λέξεις «εμπορικές και οικοδομικές δραστηριότητες» και απαίτησε την αξιοποίηση του στρατοπέδου ως ελεύθερου πάρκου εκτεταμένου πρασίνου που τόσο πολύ χρειάζεται σε απόσταση αναπνοής από τα ΕΛΠΕ.

Ο Θοδωρής Μπαλτάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα η διοίκηση του δήμου να κλείσει το μάτι σε σχέδιο εμπορικών δραστηριοτήτων στο στρατόπεδο Ζιάκα.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ