Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔήλωση καταπέλτης της Μαρίας Μανούκα για το Ζιάκα και τη στάση του...

Δήλωση καταπέλτης της Μαρίας Μανούκα για το Ζιάκα και τη στάση του δημάρχου

Δήλωση της επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» και υποψήφιας Δημάρχου, Μαρίας Μανούκα, για το στρατόπεδο Ζιάκα:

«Άλλα λέει δημοσίως σε Ημερίδα ο Δήμαρχος για το στρατόπεδο Ζιάκα και άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με ποια θέση θα προσέλθει εντέλει ενώπιον του κυβερνητικού κλιμακίου που ενδέχεται να επισκεφθεί ξανά το στρατόπεδο; Γνωρίζει τελικά το θέμα, έχει άποψη, έχει επισκεφθεί στα 4 χρόνια που είναι Δήμαρχος ξανά τον χώρο ή μήπως τώρα πληροφορήθηκε την ύπαρξή του;

Μετά από την πλήρη αφωνία ενώπιον του κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφθηκε πρόσφατα το στρατόπεδο Ζιάκα, όπου ο Δήμαρχος απλώς παρίστατο, τοποθετήθηκε για το θέμα σε ημερίδα την οποία διοργάνωσε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και το makthes.gr, με θέμα «Δυτική Θεσσαλονίκη: Η πρόκληση της ισόρροπης ανάπτυξης», όπου για το στρατόπεδο Ζιάκα ανέφερε χαρακτηριστικά:

 (ακολουθεί πλήρης απομαγνητοφώνηση όσων είπε ο Δήμαρχος).

«Με μεγάλη χαρά ακούσαμε εχθές για την αξιοποίηση του στρατοπέδου  Ζιάκα. Πολλές οχλήσεις στα υπουργεία, ζητούσαμε από τα υπουργεία να μας δώσουν το … υπήρχαν κάποιες νομικές συνθήκες που δεν το επέτρεπαν να μας δώσουν το στρατόπεδο Ζιάκα. Με χαρά ακούσαμε ότι αυτό αξιοποιείται. Αξιοποιείται με κοινωνικό πρόσωπο. Δεν μας πειράζει να γίνουν κοινωνικές κατοικίες. Να γίνουν κοινωνικές κατοικίες γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν την ανάγκη για φθηνή στέγη και αυτό πρέπει να το αφουγκραστούμε και να το δεχτούμε. Δεν υποβαθμίζει καμιά περιοχή αλλά να σεβαστούμε και τους χώρους πρασίνου που πρέπει να υπάρχουν στο συγκεκριμένο πάρκο. Οι χώροι πρασίνου είναι αναγκαίοι. Υπάρχει σχεδιασμός στα πλαίσια του δήμου για χώρους πρασίνου και δεν θέλουμε να γεμίσει η περιοχή με μπετό. Θέλουμε να υπάρχουν και έργα τα οποία να χαίρονται και όλοι οι κάτοικοι του δήμου και επίσης φυσικά οι κοινωνικές κατοικίες με τους κοινωνικά αδύναμους»

https://www.youtube.com/watch?v=TND1Gl5Mt_c (1:11:56)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 22/02/2023, στην παρέμβασή του, ο Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός ανέφερε (ακολουθεί πλήρης απομαγνητοφώνηση): «Σε ότι αφορά το στρατόπεδο Ζιάκα θα κάνουμε μια ειδική συνεδρίαση νομίζω ότι θα μιλήσουμε πολύ και για πολλά θέματα και για κάτι που είναι σημαντικό όχι μόνο για το Κορδελιό αλλά και για τον Εύοσμο, είναι μια περιοχή η οποία συνορεύει και πόσο μάλλον για την Διαλογή. Η Διαλογή απαιτεί και έχει απόλυτο δίκιο να καθαρίσει αυτός ο χώρος. Συμφωνώ η Διαλογή να αποκτήσει ένα πρόσωπο και να μην είναι ξεχασμένη στη γωνία. Από εκεί και πέρα να σας εξηγήσω εκείνο το πρωινό με πήρε ο κ. Καλαφάτης και μου είπε θα έρθουμε στο στρατόπεδο Ζιάκα μαζί με τον κ. Σκέρτσο χωρίς να μου πει τι ακριβώς. Πηγαίνουμε εκεί περιμέναμε περιμέναμε είχαν έρθει τηλεοπτικά συνεργεία, περιμέναμε όντας έτοιμοι είχαμε ακούσει φήμες ότι θα γίνει Καμπ προσφύγων εκεί και πήγαμε για να αντιδράσουμε εκεί όχι από διάθεση να μη βοηθήσουμε τους συνανθρώπους αλλά από διάθεση να μην υποβαθμιστεί η περιοχή περαιτέρω. Πάμε εκεί περιμένουμε και αφού καθυστερήσαμε μισή ώρα ήρθαν πραγματικά. Με το που βγαίνουν από το αμάξι πάνε και κάνουν δηλώσεις στα κανάλια που ήταν εκεί στις κάμερες και αναφέρουνε και εμβρόντητος ακούω ότι αυτό σκοπεύουν να το κάνουν  κοινωνική κατοικία. Δεν έχω καμιά αντίρρηση να αξιοποιηθεί η περιοχή. Αλλά να αξιοποιηθεί η περιοχή πρώτα προς όφελος των κατοίκων. Να εφαρμοστεί αυτό που σχεδιάζουμε και που σχεδιάσαμε και σχεδιάζουμε και θα σχεδιάσουμε για τους κατοίκους εκεί και κατόπιν να δούμε το κάτι τι, κοινωνικό τί μπορεί να γίνει. Σίγουρα αυτό, είπα στον κ. Καλαφάτη την επόμενη ημέρα θα θέλαμε να ξέραμε για ποιο λόγο ήρθατε. Ειδοποιηθήκαμε ξαφνικά. Να αξιοποιηθεί η περιοχή αλλά να αξιοποιηθεί σε συνεννόηση μαζί μας και αυτό έχετε απόλυτο δίκιο θα πρέπει να υπάρξουν από όλες τις παρατάξεις εκπρόσωποι, τί σκέφτεστε, εσείς παράδειγμα είστε από την Διαλογή δίπλα έχετε ακόμη περισσότερο λόγο γιατί ζείτε στην περιοχή και την ξέρετε καλύτερα από όλους μας. Να συνεννοηθούμε και να κατεβούμε αν θέλετε, κατεβαίνουμε από κοινού η επιτροπή στην Αθήνα για να συζητήσουμε με τον κ. Ταγαρά. Ο κ. Ταγαράς μας φάνηκε πιο υπεύθυνος και μας άκουσε. Οι άλλοι δυο ήλθον είδον και απήλθον. Κάποια στιγμή αισθανθήκαμε σαν φτωχοί συγγενείς. Την επόμενη ημέρα στην ημερίδα είπα ότι δεν θέλω να αντιμετωπιζόμαστε σαν μικροί συγγενείς και δεν ήρθαμε για να απαιτήσουμε, ήρθαμε για να απαιτήσουμε.

(2:41:29) https://www.youtube.com/watch?v=cR5aINo45oQ

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Σωτηράκης, στη δική του παρέμβαση ανέφερε: «… θα πρέπει και εμείς να πούμε δυο πράγματα σαν διοίκηση γιατί πραγματικά ο λαϊκισμός και η λασπολογία μετά την συνάντηση της Πέμπτης με τους τρείς υπουργούς, διαβάσαμε έκπληκτοι και εγώ από κάποιους ότι ο δήμαρχος συμφώνησε να γίνει οτιδήποτε εκεί μέσα κοινωνικές, εμπορικές δραστηριότητες. Και από ποιους, από αυτούς που βάλανε τον Λευκό Πύργο στο ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή ο λαϊκισμός υπάρχει μέχρι εκεί που δεν φτάνει». ( 31:20). «… σας διαβεβαιώνω είμαστε κάθετοι θα σας στα πει και ο Δήμαρχος το τονίσαμε και εκεί για αυτό ο κ. Ταγαράς μας είπε να κατέβουμε κάτω στο υπουργείο και μη λέμε ότι κλείνουμε μάτι. Η θέση μας είναι κάθετη».

(2:41:02)  https://www.youtube.com/watch?v=cR5aINo45oQ

Θα μπορούσα να κλείσω την παρούσα ανακοίνωση με τη γνωστή φράση: Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δυστυχώς όμως αυτό που προκύπτει από όλον αυτό τον τραγέλαφο είναι ότι οι σημερινοί διοικούντες του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου είναι αδαείς, ανενημέρωτοι, απροετοίμαστοι, χωρίς να έχουν προχωρήσει έστω σε μια στοιχειώδη επεξεργασία κάποιων θέσεων στα 4 χρόνια που διοικούν για ένα από τα μείζονος σημασίας θέματα του Δήμου μας, που είναι η αξιοποίηση του στρατοπέδου Ζιάκα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ