Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑπαράδεκτη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου στους καλλιτέχνες…

Απαράδεκτη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου στους καλλιτέχνες…

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου με εισήγηση του προέδρου του εξέδωσε ένα απαράδεκτο ψήφισμα στήριξης των καλλιτεχνών. Το απαράδεκτο ψήφισμα, που ξεχειλίζει από λαϊκισμό, κάνει λόγο για δίκαιο αγώνα των καλλιτεχνών.

Δυστυχώς δεν υπήρξε ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος να ορθώσει το ανάστημά του και να αντιταχθεί στις μπούρδες των καλλιτεχνών, πράγμα που έπραξε πριν λίγες ημέρες ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος πήγε με την παρέα του να δει μια θεατρική παράσταση και στο τέλος της ο πρωταγωνιστής άρχισε να διαβάζει την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για την υποβάθμιση των πτυχίων τους, για την ανάλγητη κυβέρνηση και άλλες τέτοιες μπούρδες. Τότε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος σηκώθηκε επιδειχτικά φωνάζοντας «άσε μας ρε φίλε», ξαφνιάζοντας τον πρωταγωνιστή.

Κάποιοι προοδευτικούληδες και αριστερούληδες θα δυσανασχετήσουν με την πολύ λογική αντίδραση του πρώην δημοτικού συμβούλου και θα θυμώσουν. Ξύδι. Δεν πρέπει να τους αφήνουμε να αλωνίζουν, όπως λέει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος, γιατί τα θέατρα δεν είναι το σπίτι τους. Πληρώνουμε να δούμε μια παράσταση και όχι να υποστούμε την προπαγάνδα τους, όπως τονίζει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος.

Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος ήταν και πολύ κόσμιος. Θα μπορούσε να τους πετάξει λεμονόκουπες, όμως δεν το έκανε. Θα πετούσε μόνο εάν μπροστά στη σκηνή υπήρχε σύρμα όπως υπάρχει σε συναυλίες κάντρυ, προκειμένου οι θεατές να πετάνε άνετα σάπια ζαρζαβατικά. Οι ηθοποιοί, αντί να ζητάνε δικαιώματα, θα έπρεπε να τοποθετούν μόνοι τους σύρμα μπροστά στη σκηνή για να τους πετάμε σάπια ζαρζαβατικά. Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, η παράσταση ήταν πολύ μέτρια.

Από που και ως που οι ηθοποιοί, που τους πληρώνουμε να κάνουν τους Καραγκιόζηδες, να θέλουν να μας βγάζουν λόγους για τα δικαιώματά τους την ώρα που θα έπρεπε να κάνουν κωλοτούμπες και καραγκιοζιλίκια για να μας ευχαριστήσουν; Ευτυχώς βρέθηκε ο καλός πρώην δημοτικός σύμβουλος για να τελειώσει η ασυλία σ’ αυτούς τους τσαρλατάνους.

Δυστυχώς ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν καταψήφισε αυτό το άθλιο ψήφισμα, ενώ μάλιστα αρκετοί από αυτούς είχαν κάνει like στα όσα δίκαια εναντίον των ηθοποιών τόνισε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος στο διαδίκτυο. Άλλη στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο, άλλη στάση στο διαδίκτυο.

Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος, για την ιστορία, ήταν υποψήφιος με προοδευτικές και όχι με ακροδεξιές παρατάξεις. Είναι άνθρωπος προοδευτικός με εξορθολογισμένη αριστερή σκέψη. Μην τολμήσει λοιπόν κανείς να τον χαρακτηρίσει ακροδεξιό. Το «παλιάτσος» πάλι, που τον χαρακτήρισαν κάποιοι άλλοι, δεν ταιριάζει γιατί οι παλιάτσοι δεν πηγαίνουν ποτέ να δώσουν παράσταση σε παραστάσεις άλλων. Έχουν τις δικές τους.

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ