Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠρωτόκολλο συνεργασίας 2ου ΓΕΛ Ευόσμου και Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Πρωτόκολλο συνεργασίας 2ου ΓΕΛ Ευόσμου και Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας της Βιβλιοθήκης του  2ου ΓΕΛ Ευόσμου και του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας &Συστημάτων Πληροφόρησης του
ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Η δανειστική βιβλιοθήκη του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου λειτουργεί με επιτυχία εδώ και χρόνια στον ειδικό χώρο του σχολείου μας. Άρχισε να οργανώνεται  συστηματικά  για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2014-15 με τη συμβολή της Διεύθυνσης, των καθηγητών,  των μαθητών και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων. Έκτοτε κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με καινούρια βιβλία, αλλά και με τεχνολογικό εξοπλισμό και διαθέτει σήμερα 1281 τίτλους βιβλίων και ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης.

Στις 19/1/23 υπογράφτηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου.

Με το πρωτόκολλο αυτό δηλώνεται η κοινή πρόθεση των δύο παραπάνω φορέων στους τομείς της πληροφόρησης, εκπαίδευσης, πολιτισμού, σχεδιασμού και οργάνωσης. Μεταξύ των σκοπών συνεργασίας είναι η από κοινού προώθηση και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η ανάπτυξη δεξιοτήτων έρευνας και κριτικής ανάλυσης, η εκπαίδευση των μαθητών στη χρήση πηγών πληροφόρησης και στην οργάνωση και  λειτουργία του υλικού της βιβλιοθήκης που την καθιστά χώρο κοινωνικοποίησης και πολιτιστικής καλλιέργειας των χρηστών της.

Από την πλευρά του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας υπέγραψε ο πρόεδρός του, Αναπληρωτής Καθηγητής  Δρ. Γαρουφάλλου  Εμμανουήλ και του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου η Υποδιευθύντρια, κα Γιάννου Βασιλική, Φιλόλογος, καθώς και οι κκ Μοσχοβίδου Σουζάνα, Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, Φιλόλογος και  Θεοφάνους Γεωργία, Φιλόλογος.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας συνδυάστηκε με την επίσκεψη μαθητών-τριών του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας. Οι μαθητές-τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του  τμήματος από τους φοιτητές  και ενημερώθηκαν για τη δομή και το πρόγραμμα σπουδών του, καθώς και για τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει, από τον Πρόεδρο και τις κκ Δεληγιάννη Άρτεμις, Θεοδωρίδου Χρυσάνθη,  Τσοκτουρίδου Δέσποινα, ΕΔΙΠ. Επίσης, παρακολούθησαν διάλεξη από την κα Μπάλιου Ανθούλα σχετική με την κριτική προσέγγιση της πληροφορίας και τις χαλκευμένες ειδήσεις (Fakenews).
Εκφράζουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας για την έναρξη αυτής της συνεργασίας και ευελπιστούμε ότι  μέσω του κοινού προγράμματος δράσεων θα οδηγηθούμε στην παροχή βελτιωμένων και ποιοτικών, σύγχρονων υπηρεσιών προς τους χρήστες της βιβλιοθήκης μας και προς όφελος και των δύο οργανισμών.

Εκ του Σχολείου

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ