Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗχηρό μήνυμα αλληλεγγύης των δημοτών Κορδελιού Ευόσμου

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης των δημοτών Κορδελιού Ευόσμου

«ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ»

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η άμεση, συγκινητική και  μεγάλη ανταπόκριση των Δημοτών Κορδελιού Ευόσμου, στο κάλεσμα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ο οποίος απηύθυνε  έκκληση  δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας και της ΔΗΚΕΚΕ, για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Όπως πάντα και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης μέχρι και την αναχώρηση των 3 φορτηγών κατέφθαναν στο χώρο συγκέντρωσης  συνδημότες μας φορτωμένοι με δέματα, κούτες σακούλες και βαλίτσες.

Το φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου γέμισε από κουβέρτες, παπλώματα, παιδικά ρούχα, μπουφάν,- πολλά εκ των οποίων ήταν καινούργια-  είδη ατομικής υγιεινής και φάρμακα.

«Για άλλη μια φορά  δείξαμε τι σημαίνει κοινωνική αλληλεγγύη και στείλαμε το πιο ηχηρό μήνυμα της ανθρώπινης στήριξης και της ανιδιοτελούς προσφοράς  σε κείνους που το χρειάζονται, στους γείτονες μας,  τους Τούρκους και τους Σύριους που δοκιμάζονται και από τον φονικό σεισμό και από το δριμύ ψύχος. Από τις 6 Φεβρουαρίου η σκέψη όλων μας είναι στους γείτονες μας που δοκιμάζονται σκληρά  » δήλωσε φανερά συγκινημένος επιβλέποντας την  αναχώρηση της ανθρωπιστικής βοήθειας ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός,  ευχαριστώντας όλους τους συνδημότες μας, οι οποίοι παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο, έδωσαν το προβάδισμα στις επείγουσες ανθρώπινες ανάγκες, που είναι ίδιες για όλους τους ανθρώπους  της γης και για μας τους Έλληνες είναι πάντα σε προτεραιότητα.

«Είμαι  περήφανη γιατί για άλλη μια φορά ως λαός δείξαμε σε όλους τι σημαίνει ελληνικό φιλότιμο και τι θα πει μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Χωρίς δεύτερη σκέψη βάλαμε πάνω απ όλα  τις ανθρώπινες ανάγκες των γειτόνων μας και όλοι μαζί αναδείξαμε την οικουμενική αξία της αλληλεγγύης και την υπεραξία της ανθρωπιάς που δεν έχει ούτε σύνορα, ούτε  υπηκοότητα  αλλά ούτε και θρησκεία. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά όλους τους συνδημότες μας για όλα όσα προσέφεραν και ιδιαιτέρως  εκείνους  που από το υστέρημα τους  έφεραν καινούργια παιδικά μπουφάν για τα μικρά παιδιά που είναι εκτεθειμένα στο δρόμο» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Δεβετζή  Πεσματζόγλου.

Η ανθρωπιστική βοήθεια  από το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου  μεταφέρθηκε στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ απ’ όπου μαζί με όλων των άλλων Δήμων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) θα αναχωρήσουν τις επόμενες ημέρες οδικώς για την Τουρκία και τη Συρία.

Ευχή όλων η ανθρωπιστική βοήθεια – να φθάσει- όσο πιο γρήγορα γίνεται στους σεισμόπληκτους που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ