Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΆλλο τα 7.000 ευρώ και άλλο τα 7.000.000 ευρώ κύριε Αλέξανδρε Μανδαλιανέ;

Άλλο τα 7.000 ευρώ και άλλο τα 7.000.000 ευρώ κύριε Αλέξανδρε Μανδαλιανέ;

Ο κύριος Αλέξανδρος Μανδαλιανός, πατέρας του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου και πρώην αντιδήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, παραχώρησε συνέντευξη στην ενημερωτική ιστοσελίδα politic.gr για να απαντήσει σε κριτική που του άσκησε δημοσιογράφος. Μάλιστα ο ίδιος ο κύριος Μανδαλιανός ζήτησε να δώσει αυτήν τη συνέντευξη για να απαντήσει.

Στη συνέντευξη αυτή ο κύριος Μανδαλιανός επέλεξε να επιτεθεί στο δημοσιογράφο, τον οποίο δεν κατονομάζει, αλλά περιγράφει, φωτογραφίζει, ζωγραφίζει, χαρακτηρίζοντάς τον φελλό και απατεώνα, γιατί ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης την πρώτη περίοδο της διοίκησης Λαφαζανίδη πήρε από το ταμείο 7.000 ευρώ και ακόμη δεν τα έχει γυρίσει πίσω. Στη διοίκηση του κυρίου Λαφαζανίδη, για όσους δεν γνωρίζουν, ο κύριος Αλέξανδρος Μανδαλιανός ήταν αντιδήμαρχος.

Την ιστορία αυτή με τις 7.000 ευρώ την έχουν ακούσει ξανά όσοι ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Ακούστηκε τότε που η διοίκηση Λαφαζανίδη διαλυόταν γιατί έφευγε ο ένας δημοτικός σύμβουλος μετά τον άλλο και δεν μπορούσαν να ψηφιστούν οι εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το τι ακριβώς έγινε τότε με τα 7.000 ευρώ μπορεί να μας το εξηγήσουν τα τότε μέλη της διοίκησης Λαφαζανίδη, αν και δεν είναι τιμητικό να λένε πως λείπουν από το ταμείο του δήμου 7.000 ευρώ τα οποία δεν επέστρεψαν.

Όμως είναι παράδοξο ο κύριος Αλέξανδρος Μανδαλιανός να ζητάει συνέντευξη για τα 7.000 ευρώ και να μην καλεί press conference, «συνέντευξη τύπου» ελληνιστί, για τα 7.000.000 ευρώ. Μάλιστα για τα 7.000.000 ευρώ, που προς το παρόν λείπουν από το ταμείο του δήμου, ο κύριος Αλέξανδρος Μανδαλιανός δεν λέει ούτε κουβέντα. Τι είναι αυτά τα 7.000.000 ευρώ; Είναι περίπου η αξία του ακινήτου του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια).

Η διοίκηση στην οποία συμμετείχε τότε ο κύριος Αλέξανδρος Μανδαλιανός δεν πήγε να πάρει τον τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου για να τον καταθέσει στο Κτηματολόγιο, προκειμένου το ακίνητο να εγγραφεί στα περιουσιακά στοιχεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με αποτέλεσμα το ακίνητο να εγγραφεί στα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας, ενώ μάλιστα από το 2009 η Διεύθυνση Γεωργίας είχε απαντήσει στον τότε δήμο Ελευθερίου Κορδελιού τι πρέπει να κάνει για να πάρει τον τίτλο ιδιοκτησίας. Επιπλέον, η Οικονομική Επιτροπή της περιόδου της διοίκησης Λαφαζανίδη ψήφισε και απέσυρε την ένσταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου κατά της εγγραφής του ΘΕΠΑΝ στα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας. Επίσης, μετά την ακύρωση αυτής της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η διοίκηση στην οποία ήταν αντιδήμαρχος ο κύριος Αλέξανδρος Μανδαλιανός δεν έπραξε τα δέοντα.

Μπορεί ο κύριος Μανδαλιανός να φωτογραφίσει τα μέλη εκείνης της Οικονομικής Επιτροπής που ψήφισαν ότι δεν θα κάνουν ένσταση για ένα ακίνητο αξίας περίπου 7.000.000 ευρώ; Μπορεί να τα φωτογραφήσει, όπως φωτογράφησε ο δημοσιογράφο και τότε πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης; Μπορεί να μας εξηγήσει ο κύριος Μανδαλιανός γιατί ένα ακίνητο, για το οποίο υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας που μπορεί να τον πάρει μόνο ο δήμος, δεν βρίσκεται στα ιδιοκτησιακά στοιχεία του δήμου, βρίσκεται στα ιδιοκτησιακά στοιχεία της Εκκλησίας και επιπλέον ο δήμος πληρώνει δικαστικά έξοδα για να το πάρει πίσω; Μπορεί να μας απαντήσει γιατί η διοίκηση του υιού του, στην αρχή της θητείας της, ψήφισε πως το ακίνητο δεν ανήκει στο δήμο και ήθελε να δώσει επιπλέον ενοίκιο γι’ αυτό στην Εκκλησία; Μπορεί να απαντήσει ο κύριος Αλέξανδρος Μανδαλιανός ή θεωρεί πως τα 7.000 ευρώ είναι πιο σημαντικά από τα 7.000.000 ευρώ;

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ