Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΙΟΥ ΣΑΧΙΝΗ ΓΙΑ ΟΔΟ ΜΗΤΣΟΥ ΣΑΧΙΝΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΙΟΥ ΣΑΧΙΝΗ ΓΙΑ ΟΔΟ ΜΗΤΣΟΥ ΣΑΧΙΝΗ

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κ. Π. Λεκάκη

Κοινοποίηση :

Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κ. Ζέρβα

Τους δημοτικούς συμβούλους Θεσσαλονίκης

Μ.Μ.Ε.

κ. Πρόεδρε,

Παρακολούθησα τη τηλεοπτική μετάδοση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 30.1.2023, με τη προσμονή ότι θα ανταποκρινόσασταν  στην υπόσχεση σας ότι θα συμπεριλαμβάνατε (επιτέλους) στην ημερήσια διάταξη το θέμα της υλοποίησης της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του δημοτικού συμβουλίου  της 24/7/2017 για τη ονοματοδοσία οδού της Τούμπας σε οδό «Μήτσου Σαχίνη».

Αποδεχόμενος ότι «ξεχάσατε» να εντάξετε το θέμα στην ημερήσια διάταξη, διαβεβαιώνοντας ότι ήταν έτοιμη η εισήγηση της υπηρεσίας με σύμφωνη γνώμη για μετονομασία ολόκληρης της σημερινής οδού Επιδαύρου σε οδό Μήτσου Σαχίνη, υποσχεθήκατε δύο φορές προς εμένα προσωπικά, προς την «επισπεύδουσα» δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και προς όλο το δημοτικό συμβούλιο σε δημόσια τοποθέτηση – δέσμευση σας στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση της 29.12.2022, ότι θα εντάξετε το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Κ. Πρόεδρε,

Δυστυχώς διαψεύσατε τον εαυτό σας.

Βεβαιώνω τους δημοτικούς συμβούλους ότι η αλήθεια βρίσκεται στη τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΔΕΝ βρίσκεται στα όσα είπατε εσείς.

Θα μπορούσα να επικαλεστώ πολλές ιδιότητες μου για αυτή τη παρέμβαση – διαμαρτυρία μου.

Σαν γιος του Μήτσου Σαχίνη. Σαν μέλος του ΣΦΕΑ (Σύνδεσμος Φυλακισμένων – Εξορισθέντων Αντιστασιακών). Σαν δημοτικός σύμβουλος που θήτευσα αρκετά χρόνια στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου σαν επικεφαλής παράταξης.

Επιλέγω την ιδιότητα του ενεργού δημότη της πόλης .

Μ’ αυτήν διαμαρτύρομαι για τη πρωτοφανή, απαράδεκτη καθυστέρηση έξι περίπου ετών για την υλοποίηση ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για απόδοση τιμής σε  έναν από τους εργάτες που συμμετείχαν ενεργά στην ιστορική εργατική εξέγερση του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη. Αγωνιστή της  Εθνικής Αντίστασης με τον ΕΛΑΣ. Καταδικασμένο σε ισόβια και φυλακισμένο γι’ αυτή τη δράση του. Ξανά καταδικασμένο σε ισόβια και δεσμώτη της χούντας. Επί χρόνια συνδικαλιστή και Βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

κ. Πρόεδρε,

Αν θεωρείτε ότι η στάση σας υπηρετεί τη πραγματική δημοκρατία, τιμά τους αγωνιστές της και κλείνει το δρόμο σ’ όσους την αμφισβητούν, μπορείτε να επιμένετε σ’ αυτήν.

Όμως , σας δηλώνω απερίφραστα :

Δεν πρόκειται να κουραστώ ούτε να παραιτηθώ. Σαν δημότης, της πόλης που υπηρέτησα, θα συνεχίσω τον αγώνα δικαίωσης  των αγωνιστών και καταδίκης των δυναστών – εκμεταλλευτών του λαού μας.

Αγάπιος Σαχίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ