Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑφού δεν μας είπαν για τα ΕΛΠΕ, μας λένε για το πυρηνικό...

Αφού δεν μας είπαν για τα ΕΛΠΕ, μας λένε για το πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία

Διαβάζουμε ανάρτηση στο διαδίκτυο για το υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο  στο Ακουνγιού της Τουρκίας, το οποίο απέχει από το επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού κάτω από 400 χιλιόμετρα. Καλούμαστε από την ανάρτηση να φανταστούμε 4 πυρηνικούς αντιδραστήρες VVER να πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν σεισμό 7,7 ρίχτερ…

Αφού δεν μας είπαν την άποψή τους για τη ρύπανση, τη δυσοσμία, τα ΕΛΠΕ, ενώ τους ρωτήσαμε, μας λένε για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Τουρκία και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν από έναν μεγάλο σεισμό.

Σίγουρα είναι πιο εύκολο να μιλάμε και να κάνουμε αναρτήσεις για πράγματα που συμβαίνουν στην Τουρκία, στην Ιαπωνία και την Αλάσκα, αλλά δύσκολο να μιλάμε για πράγματα που βρίσκονται δίπλα μας. Γι’ αυτά τα δίπλα μας δεν μας απάντησαν αν είναι υποκειμενική η μύτη μας που μυρίζει τη δυσοσμία, αυτοί που ασχολούνται με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Τουρκία.

Επειδή, όμως ρωτάνε αυτοί που είναι αρμόδιοι και έχουν επιστημονική άποψη, θα τους απαντήσουμε εμείς, ενώ δεν είμαστε αρμόδιοι και δεν έχουμε επιστημονική άποψη, τι θα γίνει αν κάτι πάει στραβά στους 4 πυρηνικούς αντιδραστήρες. Θα τους πούνε ότι αυτά έχει η πρόοδος και ότι οι επιστήμονες που φώναζαν πως πρέπει να παρθούν μέτρα δεν ήταν απόφοιτοι του Χάρβαρντ.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ