Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ  ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΠΚΜ 2022

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ  ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΠΚΜ 2022

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας για τον απολογισμό δράσης του 2022 της διοίκησης:

«Ο ετήσιος απολογισμός δε συνιστά μια ουσιαστική διαδικασία εξέτασης των προβλημάτων στην ΠΚΜ αλλά μια επικοινωνιακού τύπου προβολή των πεπραγμένων της διοίκησης, ουσιαστικά ένα μονόλογο εκ μέρους της διοίκησης σύμφωνα και με την απαράδεκτη διαδικασία που επιλέχθηκε για τη σημερινή συνεδρίαση.

Άλλωστε η διοίκηση της ΠΚΜ είχε όλο το χρόνο αν ήθελε να οργανώσει θεματικές συζητήσεις για κάθε Περιφερειακή Ενότητα ή πχ για την αντιπλημμυρική προστασία, να απαντήσει έγκαιρα σε Επερωτήσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που βάζουν στο επίκεντρο τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, την υποστελέχωση και ανεπάρκεια των υπηρεσιών της Περιφέρειας, άλλα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα.

Η προσπάθεια διαμόρφωσης μιας “εικονικής πραγματικότητας” για μια περιφέρεια που δήθεν “αλλάζει προς όφελος των πολιτών της” με την απαρίθμηση αποσπασματικών και ανεπαρκών έργων και υποδομών, καταρρέει στο έδαφος της σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα στην περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας,

Η διοίκηση της ΠΚΜ σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα όπως η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, τα δικαιώματα των εργαζόμενων, το επίπεδο των υποδομών πολιτικής προστασίας, η προστασία του περιβάλλοντος, στήριξε και εφάρμοσε και το 2022 μια πολιτική που όχι μόνο δε λύνει αλλά διογκώνει τα προβλήματα. Οι Περιφέρειες, έτσι κι αλλιώς, είναι τμήμα του εχθρικού απέναντι στο λαό και αναποτελεσματικού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αστικού κρατικού μηχανισμού. Είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του.

Συνολικά κρίνεται πάνω από όλα, από το γεγονός ότι συμφωνεί και στηρίζει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ένα δρόμο ανάπτυξης που έχει ως βασικό κριτήριο τη στήριξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργούνται νέα και οξύνονται  προβλήματα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Ταυτόχρονα δε διεκδικεί στην πράξη, ως όφειλε, την απαραίτητη χρηματοδότηση και στελέχωση των υπηρεσιών.

                Στα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα έχει την ουσιαστική συμφωνία των “Κοιτάμε Μπροστά” του κ. Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ), των “Πράξεων για τη Μακεδονία”(ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) του κ. Παπαστεργίου, άλλων παρατάξεων αλλά και της ναζιστικής Χ.Α και των “ορφανών” της που έχουν προσχωρήσει στο μόρφωμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη τους οποίους και κάλεσε να παρευρεθούν στον απολογισμό της.

                Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και τη χρονιά που πέρασε, στηρίξαμε στην πράξη όλα τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες λαού της περιοχής για ουσιαστικά μέτρα απέναντι στην ακρίβεια, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Καταθέσαμε πλήθος προτάσεων και Επερωτήσεων και κάναμε παρεμβάσεις για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν, τις υπηρεσίες της ΠΚΜ, υποδομές, προστασία περιβάλλοντος, υγεία, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το λαό της περιοχής.

                Στηρίξαμε ένα μαχητικό πλαίσιο διεκδίκησης, μέσα και κυρίως έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις Επιτροπές, με κριτήριο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, για χρηματοδότηση και προσλήψεις στην ΠΚΜ, για έργα πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικά και άλλα, για προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση των όρων ζωής με αιχμή την αντιμετώπιση της βιομηχανικής ρύπανσης – δυσοσμίας, για άμεση παύση της καύσης απορριμμάτων και διαχείριση τους με ολοκληρωμένα κριτήρια. Ακόμα για επέκταση και ανάπτυξη ελεύθερων χώρων με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, χωρίς ανταποδοτικότητα, άμεσα μέτρα βελτίωσης της τραγικής κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες, επεκτάσεις του Μετρό κ.α. Και φυσικά για έργα στήριξης της αγροτικής κτηνοτροφικής παραγωγής με εγγειοβελτιωτικά, αποστραγγιστικά, αρδευτικά, αγροτικής οδοποιίας κ.α.

                Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε και θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις τόσο για τη σχετική βελτίωση της κατάστασης και την άμβλυνση των προβλημάτων όσο και για μια άλλη προοπτική με ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας. Ριζικές αλλαγές που θα επιτρέψουν όχι μόνο την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αλλά και την κατοχύρωση ενός πολύ ανώτερου επιπέδου ζωής σύμφωνα με τις δυνατότητες του 21ου αιώνα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ