Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ κύριος Στάθης Καϊτετζίδης θα έπρεπε να είχε παραδώσει την έδρα στο...

Ο κύριος Στάθης Καϊτετζίδης θα έπρεπε να είχε παραδώσει την έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 1ης Φεβρουαρίου 2023, ο κύριος Νίκος Ζυγάς δεν αναφέρθηκε στην αποχώρηση του κυρίου Στάθη Καϊτετζίδη από την παράταξή του, διότι ο δεύτερος ήταν απών από τη συνεδρίαση λόγω ασθένειας. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, λοιπόν, ο κύριος Ζυγάς δεν ανακοίνωσε τη διαγραφή του πρώην δημάρχου Στάθη Καϊτετζίδη από την παράταξη, οπότε βρισκόμαστε σε αναμονή της επόμενης συνεδρίασης.

Κανονικά όμως δεν θα έπρεπε να περιμένει κανείς το τι θα πράξουν ο κύριος Ζυγάς και η παράταξή του. Κανονικά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ήδη από δημοτικός σύμβουλος ο κύριος Καϊτετζίδης και θα έπρεπε να είχε παραδώσει την έδρα στην παράταξή του. Όταν κάποιος δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί, όταν λέει πως έχει άριστη συνεργασία με τον επικεφαλής της παράταξης, τον οποίον σέβεται και εκτιμά, αλλά πηγαίνει σε άλλη παράταξη μόνο και μόνο γιατί με εκείνην έχει μεγάλες πιθανότητες να διοικήσει, παραιτείται και παραδίδει την έδρα. Δεν την κρατάει και μάλιστα δηλώνοντας ότι θα παραμείνει στην παράταξη Ζυγά μέχρι το τέλος της θητείας, προκειμένου να νομιμοποιήσει την ενέργειά του σε περίπτωση που δεν τον διαγράψουν. Ο κύριος Καϊτετζίδης ξέρει πως φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση σε ανθρώπινο επίπεδο τον φιλότιμο και ευγενή κύριο Ζυγά, όταν μάλιστα συνοδεύει την αποχώρησή του με πλήθος φιλοφρονήσεων για το πρόσωπο του κυρίου Ζυγά.

Ο κύριος Καϊτετζίδης, που θέλει να παραδώσει μαθήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους νεότερους, ας παραδώσει πρώτα την έδρα του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Βέβαια, ίσως ο κύριος Καϊτετζίδης ισχυριστεί πως οι ψήφοι, με τις οποίες εξελέγη, ήταν καθαρά προσωπικές γι’ αυτό τις κάνει ότι θέλει, τις παίρνει και τις πηγαίνει όπου θέλει. Εάν ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, δίνει ένα σπουδαίο μάθημα συμπεριφοράς στους νέους αυτοδιοικητικούς και αξίζει να ξεκινήσει άμεσα την παράδοση μαθημάτων. Φεύγω από μια παράταξη χωρίς να έχω να καταλογίσω κάτι κακό στα μέλη της, χωρίς να τους κατηγορώ για κάτι, πάω να βρω στέγη σε μια παράταξη που φαίνεται πως μπορεί να γίνει διοίκηση και παίρνω μαζί μου και τις ψήφους μου, κατά το «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω κυρία Ελενίτσα». «Παίρνω τις ψήφους μου και φεύγω κύριε Νικολάκη».

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω φαίνονται πολύ φυσιολογικά στον κύριο Καϊτετζίδη, αλλά επιπλέον φαίνονται φυσιολογικά και στον κύριο Αλεξανδρίδη που τον δέχτηκε στην παράταξή του χωρίς πρώτα ο πρώην δήμαρχος να έχει παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος. Να εκλάβουμε τη συγκεκριμένη περίπτωση ως δείγμα γραφής για το πώς θα διοικήσει ο κύριος Αλεξανδρίδης, εάν κερδίσει η παράταξή του τις εκλογές;

Γ. Χαρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ