Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤελικά η παράταξη Ζυγά δεν έκανε τίποτα για το ΘΕΠΑΝ…

Τελικά η παράταξη Ζυγά δεν έκανε τίποτα για το ΘΕΠΑΝ…

Τελικά η παράταξη Ζυγά δεν έκανε τίποτα για τη σωτηρία του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια). Δεν το λέμε αυτό εμείς. Το είπε ο κύριος Καϊτετζίδης στη EURO τηλεόραση και στη συνέντευξη στην οποία ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την παράταξη του Νίκου Ζυγά για να προσχωρήσει στην παράταξη του Λευτέρη Αλεξανδρίδη. Είπε συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος Στάθης Καϊτετζίδης:

«Θεωρώ ότι τα ζητήματα που θέλαμε τα αναδείξαμε, δεν υλοποιηθήκανε, δεν τελειώσανε και λέω “εφόσον ως αντιπολίτευση δεν είχα τη δυνατότητα αυτά να τα ολοκληρώσω, θεωρώ ότι θα πρέπει να μπούμε σε ψηφοδέλτιο διοίκησης, όχι απλά να τα προτείνουμε αλλά να τα υλοποιούμε”».

Η τοποθέτηση του κυρίου Καϊτετζίδη είναι ξεκάθαρη. Λέει ότι δεν υλοποιήθηκαν τα θέματα που ανέδειξε η παράταξη του κυρίου Ζυγά, άρα δεν έκανε τίποτα και για το ΘΕΠΑΝ. Σ’ αυτό το κείμενο δεν θα ασχοληθεί ο γράφων με το ποιος έκανε και τι έκανε για το ΘΕΠΑΝ. Θα πάρει ως δεδομένο ότι, μέχρι και λίγες ημέρες πριν, ο κύριος Καϊτετζίδης πανηγύριζε γιατί με δική του παρέμβαση σώθηκε το ακίνητο του ΘΕΠΑΝ και θα παραμείνει στο δήμο. Με βάση όμως τη συνέντευξη στη EURO τηλεόραση είτε ο κύριος Καϊτετζίδης δεν θεωρεί ότι έκανε κάτι ο ίδιος και η παράταξή του για να σωθεί το ΘΕΠΑΝ είτε θεωρεί ότι ήταν πολύ μικρό πράγμα η σωτηρία του ΘΕΠΑΝ!

Ήταν όμως μικρό πράγμα το γεγονός ότι το ΘΕΠΑΝ έμεινε στο δήμο; Όχι βέβαια. Ένα ακίνητο αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ με κτίσματα που κατασκεύασε ο δήμος μένει στα ιδιοκτησιακά στοιχεία του δήμου. Όχι μόνο δεν είναι μικρό πράγμα, αλλά είναι και πάρα πολύ σημαντικό, μάλιστα είναι ότι σημαντικότερο έγινε με διοίκηση Μανδαλιανού, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν απέναντι σε όσους προσπαθούσαν να υπερασπίσουν το ΘΕΠΑΝ ως ιδιοκτησιακό στοιχείο του δήμου.

Δεν ήταν λοιπόν η κατοχύρωση του ΘΕΠΑΝ στο δήμο μικρό πράγμα. Ήταν άθλος αυτών που το υπεράσπισαν. Ο κύριος Καϊτετζίδης αν ακόμα πιστεύει πως ήταν πρωτοπόρος στην υπεράσπιση του ΘΕΠΑΝ, ας μας πει έναν άλλο λόγο για το γιατί άφησε την παράταξη Ζυγά για να πάει στην παράταξη Αλεξανδρίδη. Δεν γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Είτε η παράταξη Ζυγά δεν έκανε τίποτα για την υπεράσπιση του ΘΕΠΑΝ είτε έκανε οπότε δεν ισχύει πως ο κύριος Καϊτετζίδης την εγκατέλειψε γιατί δεν μπορούσε να κάνει σπουδαία πράγματα μαζί της.

Το ΘΕΠΑΝ πρωτίστως σώθηκε από την αντιπολίτευση και ήταν πολύ σπουδαίο επίτευγμα. Ενοίκιο στο κράτος για τα δημοτικά γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή δεν δόθηκε εξαιτίας της αντιπολίτευσης. Οικοδομικές άδειες, που δεν δίνονταν με επίκληση της οδηγίας SEVESO, δίνονται εξαιτίας της αντιπολίτευσης. Δεν είναι λοιπόν αλήθεια ότι η αντιπολίτευση έχει μηδαμινή ή περιορισμένη προσφορά στο δήμο.

Βέβαια, σε 47 λεπτά συνέντευξης ο κύριος Καϊτετζίδης δεν έκανε καμιά αναφορά στο ΘΕΠΑΝ και μάλλον έχει κι αυτό τη σημασία του.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ