Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤι έγινε με τα οικόπεδα που περιέφραξε η ΕΥΑΘ;

Τι έγινε με τα οικόπεδα που περιέφραξε η ΕΥΑΘ;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 16ης Φεβρουαρίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης αναφέρθηκε λεπτομερώς στα οικόπεδα που έχει περιφράξει η ΕΥΑΘ και στο πώς ο δήμος θα τα διεκδικήσει γιατί είναι χώροι που ανήκουν στο δήμο και προορίζονται για πράσινο. «Θα χάσουμε και αυτά τα οικόπεδα όπως προσπαθήσαμε να χάσουμε και άλλα;», ρώτησε ο κύριος Ναθαναηλίδης ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νέστορας Λαφαζανίδης, δεσμεύτηκε τότε πως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είχε νέα από το θέμα της ΕΥΑΘ και θα ενημέρωνε το Δημοτικό Συμβούλιο, εάν δεν το έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο νυν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Σωτηράκης, απαντώντας στον κύριο Ναθαναηλίδη είπε ότι τα συγκεκριμένα οικόπεδα σύμφωνα με την πράξη εφαρμογής ανήκουν όλα στην ΕΥΑΘ και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει ο δήμος είναι επανεπιβολή των χαρακτηρισμένων οικοπέδων που περιέφραξε η ΕΥΑΘ ώστε να μην μπορεί να βγάλει η ΕΥΑΘ τιμή μονάδος και να τα ξαναπάρει ο δήμος στην κυριότητά του.

Η απάντηση του δημάρχου στον κύριο Ναθαναηλίδη ήταν ότι η πρόθεση της διοίκησής του είναι να χαρακτηρίσει αυτά τα οικόπεδα για να αποδοθούν στους δημότες και κάνει επαφές και ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ τον ευχαρίστησε για την πληροφορία σχετικά με το οικόπεδο που προτίθεται να νοικιάσει η ΕΥΑΘ.

Από εκείνην τη συνεδρίαση πέρασαν 11 μήνες. Τι έγινε τελικά με τα οικόπεδα που περιέφραξε η ΕΥΑΘ; Τι έκανε η διοίκηση Μανδαλιανού ώστε αυτά τα οικόπεδα να περιέλθουν στο δήμο; Μήπως και σ’ αυτό το ζήτημα δεν έκανε απολύτως τίποτα; Μπορεί να δώσει κάποια απάντηση η διοίκηση του δήμου;

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ