Δίνονται τίτλοι ιδιοκτησίας στην περιοχή της Διαλογής στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

0
120
TEST

Σε επικοινωνία που είχε η «Αγκίδα» με τη δημοτική σύμβουλο Κορδελιού Ευόσμου Μαρία Πασχαλίδου, ενημερωθήκαμε πως ανοίγει ο δρόμος για να δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας στην περιοχή της Διαλογής. Η κυρία Πασχαλίδου τόνισε πως λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε την περιοχή της Διαλογής και άλλες περιοχές της χώρας σχετικά με τα ανταλλάξιμα και καταπατημένα οικόπεδα από το 1922.

Πριν από δύο χρόνια η Μαρία Πασχαλίδου είχε καλέσει στην περιοχή το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στράτο Σιμόπουλο, ο οποίος ασχολείτο με το θέμα, προκειμένου να τον ενημερώσουν οι κάτοικοι για το πρόβλημά τους, αφού δεν κατείχαν τίτλους κυριότητας των οικοπέδων τους. Σήμερα ο κύριος Σιμόπουλος ενημέρωσε τη δημοτική σύμβουλο πως «ανέβηκε» στη διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που δίνει τέλος στην ομηρία των ιδιοκτητών ακινήτων στα λεγόμενα «ανταλλάξιμα» οικόπεδα, αλλά δίνει επίσης το δικαίωμα εξαγοράς σε όσους επί δεκαετίες κατέχουν και χρησιμοποιούν δημόσια γη χωρίς να έχουν τίτλους ιδιοκτησίας.

Όσον αφορά τα οικόπεδα κατοίκων της περιοχής της Διαλογής που εντάχθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ επειδή δεν είχαν τίτλους ιδιοκτησίας και στον τρόπο που οι ιδιοκτήτες θα μπορέσουν να τα απεντάξουν από το ΤΑΙΠΕΔ και να τα πάρουν στην ιδιοκτησία τους, η κυρία Πασχαλίδου μας απάντησε πως πρέπει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου να κάνει άμεσα ενέργειες ώστε στον έναν περίπου μήνα που θα διαρκέσει η διαβούλευση για το νομοσχέδιο, να ενημερωθεί ο νομοθέτης για όλες τις παραμέτρους ώστε να τις συμπεριλάβει.

Η Μαρία Πασχαλίδου τονίζει πως η διοίκηση του δήμου πρέπει να δει από σήμερα το θέμα, να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους, μεταξύ αυτών και την Εκκλησία αφού ο Ιερός Ναός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού της Διαλογής έχει ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, να ερευνήσει όποιες ιδιαιτερότητες υπάρχουν προκειμένου οι κάτοικοι της Διαλογής να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας και να ενημερωθεί ο νομοθέτης μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ