Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Είναι ευκαιρία να αποκτήσει η Διαλογή αποχετευτικό δίκτυο»

«Είναι ευκαιρία να αποκτήσει η Διαλογή αποχετευτικό δίκτυο»

Επανέρχεται η αστική συγκοινωνία στην περιοχή της Διαλογής

Η «Αγκίδα» επικοινώνησε με τη δημοτική σύμβουλο Κορδελιού Ευόσμου Μαρία Πασχαλίδου και συζήτησε μαζί της το θέμα του αποχετευτικού δικτύου της περιοχής της Διαλογής.

Η Μαρία Πασχαλίδου υπογράμμισε πως γνωρίζει εδώ και πολλούς μήνες ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο αποχετευτικό δίκτυο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο θα περάσει δίπλα από την περιοχή της Διαλογής. Η δημοτική σύμβουλος είχε ενημερωθεί από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη πως η περιοχή της Διαλογής θα μπορούσε να συνδεθεί με το συγκεκριμένο αποχετευτικό δίκτυο, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να το ζητήσει και να κάνει ενέργειες ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Η κυρία Πασχαλίδου είχε ενημερώσει τότε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου χωρίς όμως ο δήμος να προβεί σε καμία ενέργεια. Σε λίγο διάστημα από τώρα θα γίνουν οι εργασίες για να περάσει το αποχετευτικό δίκτυο κοντά από την περιοχή της Διαλογής. Η Μαρία Πασχαλίδου δηλώνει πως «Είναι ευκαιρία να αποκτήσει η Διαλογή αποχετευτικό δίκτυο και δεν πρέπει να χαθεί. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κάνει ο δήμος τις ενέργειες που δεν έχει κάνει τόσον καιρό».

«Είναι κρίμα να μείνει μια τόσο υποβαθμισμένη περιοχή έξω από ένα τέτοιο έργο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθεί. Θα είναι μεγάλη ανακούφιση για τους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα θα είναι βήμα αναβάθμισης της ίδιας της περιοχής. Ας κάνει επιτέλους κάτι για τη Διαλογή η διοίκηση Μανδαλιανού που δεν έκανε τίποτα γι’ αυτήν μέχρι τώρα», τόνισε η Μαρία Πασχαλίδου.

Ρωτήσαμε την κυρία Πασχαλίδου και για το ζήτημα της αστικής συγκοινωνίας που περνούσε μέσα από την περιοχή της Διαλογής και διακόπηκε όταν έκλεισε η πρόσβαση της περιοχής προς την περιφερειακή οδό. Μας απάντησε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι η αστική συγκοινωνία θα επανέλθει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Όταν διακόπηκε η συγκοινωνία είχε ειπωθεί πως αυτό συνέβη γιατί δεν χωρούσε να περάσει το λεωφορείο, πλην όμως από εκεί περνούν συνεχώς νταλίκες. Η διοίκηση του δήμου κινητοποιήθηκε αφού κατέθεσα αίτημα προκειμένου να συζητηθεί συνολικά το θέμα της Διαλογής στο Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε η δημοτική σύμβουλος και κάτοικος της περιοχής.

«Φαίνεται πως τελικά το πρόβλημα δεν ήταν η αδυναμία να διέλθει από την περιοχή λεωφορείο, αλλά η αδυναμία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να πιέσει ώστε να μην μείνει μια ολόκληρη περιοχή χωρίς αστική συγκοινωνία. Η διοίκηση Μανδαλιανού είχε αποδεχτεί μοιρολατρικά πως δεν θα περνάει από την περιοχή λεωφορείο και πως οι κάτοικοι θα έπρεπε να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για τις πιο κοντινές στάσεις» υπογράμμισε η Μαρία Πασχαλίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ