Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΚΑ: «Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ...

ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΚΑ: «Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ “ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ” ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ»

Με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», κυρία Μαρία Μανούκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους που δεν διαθέτουν και η ενίσχυση της εκεί που υφίσταται, είναι μια απόφαση η οποία κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Πρόκειται για έναν ταλαιπωρημένο δημοτικό θεσμό ο οποίος, εφόσον βαδίζει εντός ενός σαφούς θεσμικού πλαισίου που θα καθορίζει με ακρίβεια τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες του σώματος, μπορεί να λειτουργήσει προς το ουσιαστικό όφελος των δημοτών. Άλλωστε αυτή είναι η αποστολή του.

Θέση του συνδυασμού μας “Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου” είναι ότι η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες. Να διαθέτει κύρος και να συμμετέχει στο “νοικοκύρεμα” των Δήμων. Και για να το επιτύχει αυτό πρέπει να αποτελείται από ικανό αριθμό προσωπικού το οποίο να είναι άρτια εκπαιδευμένο, να γνωρίζει ποια είναι τα ευδιάκριτα όρια δικαιοδοσίας του και φυσικά να διαθέτει όλα τα προβλεπόμενα και απαιτούμενα μέσα προκειμένου να επιτελεί το έργο που θα του εμπιστευθεί η ελληνική Πολιτεία.

Θέλουμε το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας να συμμετέχει ενεργά στην καθημερινότητα των δημοτών και να είναι συμπαραστάτης τους. Να επιτηρεί τους δημόσιους χώρους, να ελέγχει την κίνηση, τη στάση και τη στάθμευση των οχημάτων, να αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας και φυσικά να είναι δυναμικά παρών στην ομαλή λειτουργία των πόλεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ